FC Barcelona – Eibar 4 - 2

FCBARCELONA.DK - 21.05.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Gomes 46’), Umtiti, Marlon, Alba, Busquets, Rakitic (Alcácer 71’) , Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Digne, Borja López, Gomes, Turan, Denis Suárez og Alcácer.

Mål: 0-1 Inui (8’), 0-2 Inui (61’), 1-2 Juncá, selvmål (64’), 2-2 Suárez (74’), 3-2 Messi, straffe (76’), 4-2 Messi (90’) 

Det handlede om sæsonens sidste kamp i ligaen, da Barca tog imod Eibar. Endnu en gang måtte Luis Enrique stille med et afbudsramt forsvar, hvor der blev genvalg til B-holdets Marlon. For Barca handlede det om at hente de tre point og samtidig håbe på et nederlag til Real Madrid, for at mesterskabet kunne komme i hus.

Eibar lagde friskt ud og var tæt på at skabe en åben mulighed allerede i det 3. minut, men en god aktion af Marlon forhindrede det. Barca spillede noget sløvt i indledningen og det udnyttede Eibar efter 8 minutter. Her fik gæsterne sat en omstilling i gang, hvor bolden endte hos Inui, der firsttimede den i nettet via undersiden af overliggeren. Flot scoring og overraskende føring til baskerne.

Minuttet efter burde der være blevet udlignet. Et skidt tilbagelægning af Eibar bragte Suárez komplet fri foran mål, men han misbrugte den store chance med et skud forbi mål. Det var måske hans største afbrænder denne sæson. Barca begyndte at få bedre gang i spillet og de satte sig solidt på kampen, dog med et Eibar-hold der spillede godt med. Der var flere gange optræk til noget farligt foran det bastiske mål og især Neymar var udfordrende i sit spil. Det kneb dog med at omsætte overtaget til de helt store muligheder. Efter 27 minutter ville Camp Nou have straffe, da Neymar blev væltet omkuld i feltet efter et godt angreb, men her vinkede dommeren afværgende.

Kort efter var det Rakitic der forsøgte sig med et godt skud, men her kom målmanden ned og reddede. Et par minutter efter fik Suárez endnu en stor mulighed foran mål, men denne gang måtte han se keeperen afværge til hjørne. Det virkede ikke som hans aften på Camp Nou. Barca fortsatte med at dominere klart og kombinationerne fungerede fint, men de sidste afgørende pasninger missede. Alt i mens tilskuerne på Camp Nou sad og ventede på en udligning, var det Eibar der i halvlegens sidste minut var meget tæt på at øge føringen. Først kom Ter Stegen ned og reddede et godt skud af Inui, hvorefter Peña sendte riposten forbi det tomme mål. Her var heldet virkelig med Barca, der måtte gå til pause bagud 0-1.

Luis Enrique valgte overraskende at pille Sergi Roberto ud i pausen og i stedet sende Gomes i aktion som højre back. 2. halvleg blev indledt af en god afslutning af Inui, hvor Ter Stegen greb godt ind. Kort efter var det Iniesta der var tæt på, da han måtte se målmanden tage sig af et ellers godt skud. Bare to minutter forsøgte han sig igen, men med samme resultat. Et par minutter senere fik Barca en gylden mulighed for at få udlignet, da Suárez fik frit løb mod mål. I stedet for at afslutte spillede han ind til Messi, der på utroligste vis sendte bolden forbi mål. Kæmpe afbrænder af argentineren, der da også græmmede sig gevaldigt.

Efter en times spil fik Eibar gang i en sjælden omstilling, hvor de viste stor effektivitet. Bolden endte hos Inui, der nærmest kopierede sin første scoring med et knaldhårdt skud der tog undersiden af overliggeren og gik i mål. 0-2 og så blev der stille på Camp Nou. Tilskuerne fik dog hurtigt noget at glæde sig over, for blot to minutter efter 0-2 målet blev der reduceret. Det var Neymar der sendte et skud af sted der tog stolpen, hvorefter bolden ramte Eibars Juncá og gik i nettet til 1-2.

Scoringen skabte straks lige mere optimisme i Barcas spil og der var god fart i bolden. Midt i halvlegen burde udligningen være kommet, da Neymar fik en ny mulighed, men han sendte uskarpt bolden forbi mål. Kort efter blev der dømt et noget tvivlsomt straffespark til Jordi Alba og det var Messi der lagde bolden til rette på 11-meter pletten. Bolden blev ikke placeret særligt yderligt og argentineren måtte se målmanden tage sparket. Skarpheden manglede virkelig denne aften på Camp Nou. Lige efter valgte Luis Enrique at satse offensivt, da Alcácer afløste en svagt spillende Rakitic.

Blot to minutter senere kom så den udligning som alle på Camp Nou ventede på. Et hjørnespark blev snittet videre af Alcácer og inde foran mål fik Suárez nærmest skubbet bolden i nettet til 2-2. Et par minutter efter fik Barca endnu et straffespark, da Neymar blev hægtet i feltet. Her fik Eibar-spilleren sit andet gule kort og så var de reduceret til 10 mand. Messi lagde på ny bolden til rette og denne gang kom bolden i mål, selvom keeperen havde hænderne på. 3-2 og Barca havde præsteret et flot comeback.

Med kun 10 mand var Eibar ikke længere nogen stor trussel, selvom de et par gange forsøgte at komme frem på banen. Barca var i god kontrol og havde ikke problemer med at holde gæsterne fra at komme frem til noget. I dommerens tillægstid fik tilskuerne på Camp Nou endnu en scoring at glæde sig over og den var i særklasse. Messi modtog bolden på midten, hvorefter han tog på en ren slalomtur forbi flere Eibar-spillere, for til sidst at sende den i nettet til 4-2. Fantastisk scoring af argentineren. Det blev sidste aktion i opgøret og Barca hentede den ventede sejr, men da Real Madrid samtidig vandt over Málaga, var de tre point ikke nok til mesterskabet.

.:FORSIDE:.