FC Barcelona – Deportivo 4 - 0

FCBARCELONA.DK - 17.12.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba (Digne 81’), Rakitic, Iniesta (Gomes 56’), Paulinho, Alcácer (Vidal 24’) , Messi og Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Vidal, Mascherano, Digne, Gomes, Busquets og Denis Suárez.


Mål: 1-0 Suárez (29’), 2-0 Paulinho (41’), 3-0 Suárez (47’), 4-0 Paulinho (75’)

Barca spillede sin sidste hjemmekamp i 2017, da Deportivo besøgte Camp Nou i ligaens 16. runde. Her valgte Valverde som ventet at spare den karantænetruede Sergio Busquets, der tog plads på bænken. I stedet var det Rakitic der tog pladsen som defensiv midtbanespiller.

Barca lagde ud med at skabe en stor chance allerede efter tre minutter, men Messi var uskarp i afslutningen og bolden røg over mål. Hjemmeholdet satte sig på det hele i indledningen og tilskuerne ventede på en hurtig scoring. I stedet gik gassen ud af Barcas spil og efter 10 minutter havde Deportivo sin første afslutning, der dog ikke gav Ter Stegen problemer. Da uret rundede et kvarter fik Messi en ny chance efter et godt oplæg fra Alba, men her sad afslutningen lige på keeperen.

Efter 20 minutter var der dårligt nyt for Barca, for Alcácer havde pådraget sig en skade og kunne ikke fortsætte. I stedet kom Aleix Vidal på banen og han tog den ledige plads i angrebet. Deportivo vovede sig længere frem på banen og spillede fint med, dog fortsat med Barca i en dominerende rolle. Gæsterne kom dog ikke frem til noget og Ter Stegen havde ikke meget at lave. Man skulle hen til en lille halv times spil før at Barca afsluttede igen, men også her tog målmanden sig af en afslutning fra Messi.

Lige efter kom så den scoring som Camp Nou sad og ventede på. Efter en returbold på et hjørnespark fandt Iniesta Messi i feltet med en fantastisk aflevering. Bolden blev uselvisk sendt videre til en komplet udækket Suárez og så førte Barca 1-0. Barca satte sig igen solidt på spillet og efter 38 minutter var det rent uheld at Messi ikke kom på tavlen, da han sendte et forsøg på overliggeren. Deportivo kunne ikke følge med og efter 41 minutters spil kom scoringen til 2-0 og igen var det Messi der var på spil. Hans skud ramte stolpen, men Paulinho var opmærksom og sendte riposten i nettet.

I halvlegens sidste minut kom der dramatik, da Suárez mente han fik bolden over stregen, men dommeren lod spillet fortsætte. Her viste tv-billederne, at Barca nok blev snydt for en scoring. Det blev dermed ved 2-0 ved pausen, en fortjent føring efter en udmærket halvleg af Barca.

Havde Deportivo haft et håb om at vende kampen, blev det hurtigt slukket. Der var nemlig kun spillet to minutter af anden halvleg, da Suárez gjorde det til 3-0. På en hurtig omstilling fik Sergi Roberto sendt bolden på tværs til Luis Suárez og han kunne let ekspedere den i nettet. Kort efter valgte Valverde at spare Iniesta for yderligere anstrengelser og Gomes kom på banen i stedet.

Foran med 3-0 slap Barca foden noget fra speederen i en periode og det udnyttede Deportivo til at komme lidt bedre med, uden at de på nogen måde kunne true hjemmeholdet. Midt i halvlegen fik Barca frispark et stykke udenfor feltet og det tog Messi sig, men for tredje gang i kampen måtte han se træværket komme i vejen. Lige efter slap Suárez helt fri i feltet, men her kom målmanden godt ned og fik fat på bolden. Der stod Barca på det hele og blot et par minutter blev Suárez nedlagt i feltet og klart straffe til Barca. Det tog Messi sig af, men han måtte Rubén i målet hive en flot redning frem. Heldet manglede virkelig hos Messi denne aften.

Barca fortsatte med dominere og selvom der ikke for alvor var fart i spillet, var de konstant tæt på at skabe chancer mod et modløst Deportivo-mandskab. Et kvarter før tid måtte gæsterne så overgive sig igen, da Alba blev spillet fri i dybden til en afslutning, men også her kom stolpen i vejen. Bolden røg lige ud i fødderne på Paulinho, der dermed scorede for anden gang i kampen. 4-0 til Barca, der fortsatte med at skabe chancer efter behag. Det blev til gode forsøg fra Messi og Vidal, men specielt i det 85. minut var det tæt på igen, da Suárez sendte en bold på ydersiden af stolpen. Mere skete der ikke i en kamp som Barca havde domineret fra start til slut og hvor 4-0 sejren ikke var et mål for stor. 

.:FORSIDE:.