FC Barcelona – Cultural Leonesa 4 - 1

FCBARCELONA.DK - 05.12.18

FC Barcelona: Cillessen, Semedo (Lenglet 62’), Chumi, Vermaelen, Miranda, Oriol Busquets (Riqui Puig 56’), Rakitic (Busquets 46’), Aleña, Denis Suárez, Munir, Malcom

Bænk: Ter Stegen, Busquets, Coutinho, Lenglet, Riqui Puig, Guillem og Dembélé

Mål: 1-0 Munir (18’), 2-0 Denis Suárez (26’), 3-0 Malcom (44’), 3-1 Señé (54’), 4-1 Denis Suárez (70’)

Som ventet var næsten udelukkende reservespillere og B-holdsspillere der blev sendt på banen til returkampen mod Cultural Leonesa i Copa del Reys 1/16 finale. Første opgør i León var endt med en 0-1 sejr til Barca. Træner Ernesto Valverde havde valgt at lade spillere som Messi, Piqué og Alba sidde helt over, mens andre profiler som Umtiti, Suárez og Sergi Roberto var ude med skader. Arturo Vidal var egentlig udtaget, men feber tvang ham til afbud og i stedet kom Busquets med i truppen.

Cultural lagde friskt ud ved at skabe en farlig mulighed i kampens andet minut og kort efter afsluttede de lige på Cillessen. Barca havde svært ved at få gang i spillet i de første 10 minutter, hvor gæsterne var godt med. Der skulle gå mere end et kvarter inden at Barca afsluttede for første gang, men så var der til gengæld også fuldt udbytte. Munir modtog bolden i feltet med ryggen til målet, hvorefter han drejede rundt og ekspederede den i nettet til 1-0.

Få minutter efter var Munir på spil igen, da han blev spillet helt fri af Malcom, men denne gang kom stolpen i vejen. Som tiden gik blev det mere og mere tydeligt, at Cultural var klart overmatchet og efter 26 minutter blev det 2-0. Denis Suárez modtog bolden på midten og trak mod mål, hvorefter han fra kanten af feltet sendte den i nettet via indersiden af stolpen. Netop som uret rundede den halve time forsøgte Denis Suárez sig igen, men her kom keeperen ned og fik pareret.

Barca kunne gøre stort set hvad der passede dem og Cultural var efterhånden sjældne gæster på hjemmeholdets banehalvdel. Der var hele tiden optræk til noget farligt og i halvlegens næstsidste minut fik tilskuerne på Camp Nou en scoring mere at glæde sig over. Det var Rakitic der sendte bolden ind i feltet, hvor Malcom satte et kraftfuldt hovedstød ind og gjorde det til 3-0. Det blev afslutningen på en god første halvleg af Barca, hvor de havde lukket enhver tvivl om hvem der skulle videre i turneringen.

Valverde foretog en udskiftning i pausen, hvor Busquets kom på banen i stedet for Rakitic. Barca lagde ud med en god afslutning af Semedo, hvor bolden sneg sig forbi mål. Der var dog ikke længere den store fart i hjemmeholdets spil og Cultural kom bedre med. Det udnyttede de til en reducering efter 54 minutter. Først blev der afsluttet fra distancen hvor Cillessen fik afværget, men riposten blev sendt ind foran mål, hvor Señé let kunne gøre det til 3-1.

Scoringen gav Cultural nye kræfter og de lykkedes med at sætte Barca under pres. Det gav et par hjørnespark og på et af dem var det tæt på endnu en reducering, da bolden blev sendt tæt over mål. Ude på sidelinjen var Valverde tydeligt utilfreds med den manglende koncentration. Han valgte at sende Riqui Puig og Lenglet på banen i stedet for Oriol Busquets og Semedo. Det betød at Chumi overtog pladsen som højre back, mens det var officiel debut til den kun 19-årige Puig.

Barca fik igen bedre styr på spillet og satte sig solidt på opgøret. Der kom mere fart i spillet og efter 70 minutter viste Riqui Puis sine tekniske kvaliteter, da han frækt løftede bolden ind til Denis Suárez i feltet, der takkede ved at gøre det til 4-1. Barca fortsatte med at kontrollere og lysten til flere mål var tydelig hos de reservespækkede hold. Det var tæt på at komme efter 87 minutter hvor Munir blev spillet fri, men målmanden fik blokeret afslutningen.

Lige efter var det skidt nyt for Barca, da Malcom måtte forlade banen, efter at have vredet om på anklen kort forinden. Valverde havde brugt sine tre udskiftninger, så Barca sluttede kampen med 10 mand. Det tog brodden af den catalanske offensiv og kampens sidste minutter var uden de store begivenheder. Det sluttede derved med en fortjent og sikker 4-1 sejr, der bringer Barca sikkert videre i Copa del Rey med samlet 5-1.

.:FORSIDE:.