FC Barcelona – Chelsea 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 14.03.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (Gomes 61’), Rakitic, Iniesta (Paulinho 56’), Dembélé (Vidal 67’), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Vidal, Vermaelen, Paulinho, Digne, Gomes og Alcácer

Mål: 1-0 Messi (3’), 2-0 Dembélé (20’), 3-0 Messi (63’)

Efter 1-1 i første opgør i London, skulle Barca forsøge at komme videre til Champions Leagues kvartfinalen, da Chelsea besøgte Camp Nou. Valverde valgte at bruge den klarmeldte Iniesta fra start og lidt overraskende startede Dembélé også inde, hvilket betød en 4-3-3 formation fra kampens indledning.

Chelsea lod Barca havde bolden fra start og det blev straffet efter blot tre minutters spil. Suárez opsnappede en retur i feltet og spillede smart Messi fri med hælen. Vinklen var spids, men Messi fik sendt bolden mellem benene på Courtois. 1-0 og perfekt start for Barca. Chelsea reagerede straks ved at gå højt på banen og det gav Barca store problemer. De havde svært ved at holde på bolden og det meste spil foregik foran det catalanske felt, hvor forsvaret var under et massivt pres.

Efter et kvarter afsluttede Willian fra distancen, men her kom Ter Stegen godt ned og holdt på bolden for næsen af Hazard. Efter en svær perioder lykkedes det for Barca at få lidt mere styr på spillet og efter 20 minutter var der fuldt udbytte igen. Messi stjal bolden på midten fra sin gode ven Cesc Fábregas og satte kurs mod det engelske mål i et imponerende tempo. Han spillede på tværs til en helt fri Dembélé, der sendte bolden op i det fjerneste målhjørne. 2-0 og franskmanden havde scoret sit første mål for Barca.

Scoringen gav mere ro over Barcas spil og de satte sig på kampen. Efter en halv time var de tæt på at øge føringen, da Iniesta med hælen spillede Suárez fri i feltet, men denne gang var Courtois på plads i målet. Chelsea havde ikke givet op og i halvlegens slutfase afsluttede først Hazard og dernæst Kanté, men uden scoring til følge. Halvlegens sidste minutter blev præget af del frispark og i allersidste minut fik Chelsea netop et frispark udenfor feltet. Det tog Alonso sig af, hvor bolden strøg over muren og tog ydersiden af stolpen. Her var heldet virkelig med Barca. Det blev dermed ved 2-0 ved pausen, efter at Barca havde vist stor effektivitet.

Der var kun spillet tre minutter af anden halvleg, da Suárez kunne have lukket kampen. Courtois sendte en bold lige ud i fødderne på ham, men Chelsea-keeperen reddede situationen med en fodparade. Den foræring burde Suárez have fået mere ud af. Lige efter var Chelsea tæt på at få reduceret, men Dembélé kom ned med en frelsende tackling i sidste øjeblik. Den franske spiller arbejdede godt rent defensivt i opgøret. Chelsea kom frem på banen og fik Barca sat under pres, der havde svært ved at få styr på spillet. Bolden blev smidt hurtigt væk og nærkampene blev tabt.

Efter 56 minutter foretog Valverde sin første udskiftning, da Iniesta blev afløst af Paulinho. Kort efter var der dårlige nyheder for Barca, for Busquets var ikke i stand til at fortsætte og han blev derfor erstattet af André Gomes. Han blev flot modtaget med klapsalver af det fyldte Camp Nou. Kort efter var det Piqué der kom ned med en frelsende fod, da Alonso var ved at komme fri i Barcas felt. Chelsea satsning gav plads til omstillinger og det var netop hvad der kom efter 63 minutter. Suárez drev bolden frem og overlod den til Messi, der trak ind i feltet og sendte den på ny mellem benene på Courtois. 3-0 og jublen på Camp Nou var øredøvende.

Midt i halvlegen blev Dembélé erstattet af Aleix Vidal, efter at været faldet noget ud af kampen. Intensiteten dalede hos Chelsea-spillerne, der tydeligt ikke længere troede på deres chance. Det betød at Barca havde relativt let ved at kontrollere spillet. Det handlede mest om ikke tage store chancer og lukke Chelsea ind i opgøret. Med fem minutter tilbage var Paulinho tæt på at øge Barcas føring med et godt hovedstød, som Courtois afværgede med en refleksredning. Kort efter var det Rüdiger i den anden ende der havde hovedet på bolden, men han måtte se den tage overliggeren.

Mere skete der ikke og Barca hev en flot og hårdt arbejdet sejr i hus, der sender dem i kvartfinalen i Champions League.

.:FORSIDE:.