FC Barcelona - Boca Juniors 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 15.08.18

FC Barcelona: Ter Stegen (Cillessen 46’), Sergi Roberto (Semedo 46’), Piqué (Lenglet 46’), Umtiti (Vermaelen 46’), Miranda (Busquets 60’), Coutinho (Rafinha 46’), Vidal (Arthur 46’), Rakitic (Puig 46’), Munir (Dembélé 60’), Malcom (Suárez 60’), Messi (Alcácer 46’)

Mål: 1-0 Malcom (19’), 2-0 Messi (40’), 3-0 Rafinha (67’)

Efter at være blevet præsenteret for tilhængerne på Camp Nou, tog Barcas spillere hul på Gamper-opgøret mod inviterede Boca Juniors. Her havde Valverde fundet plads til Malcom og Vidal i startopstillingen, der således fik de første minutter på deres nye hjemmebane.

Barca satte sig på spillet fra start og det varede ikke længe før at første forsøg kom. Det var Malcom der forsøgte sig, men bolden gik over mål. Dominansen fortsatte og efter et kvarter vat det Coutinho der var tæt på. Han tog et par gode træk på kanten af feltet og afsluttede, men måtte se keeperen afværge til hjørne.

Et par minutter senere kom kampens første scoring. Malcom modtog bolden i venstre side, hvor han tog et træk og sendte bolden knaldhårdt under målmanden. Fortjent 1-0 til Barca. Boca så man ikke meget til, men efter en halv time viste de tænder med to hovedstød indenfor få minutter, men uden at det for alvor var farligt.

Barca fortsatte de gode takter, uden at der dog var tale om noget højt tempo. Fem minutter før pausen blev det 2-0, da Messi udnyttede en skidt clearing af Bocas forsvar og kom helt fri. Han tippede bolden frækt over målmanden og så var føringen fordoblet. Minuttet efter burde Barca s tredje mål være kommet. Munir stjal bolden fra en modstander og kom helt fri, men afslutningen sad lige på målmanden. Malcom forsøgte sig på riposten, men også her kom målmanden i vejen.

I halvlegens sidste minut viste Boca tænder igen og denne gang var det meget tæt på en reducering. Først ramte bolden stolpen og da der blev afsluttet på riposten, stod Umtiti inde på selve stregen og fik afværget. Det blev slutningen på de første 45 minutter.

Valverde valge at skifte hele otte mand ud i pausen, dog ikke Munir, der i det 49. minut havde et godt forsøg. Kort efter forsøgte Malcom sig med et skud, der var tæt på at overaske målmanden, men i nettet kom bolden ikke. Minuttet efter var det Boca der afsluttede, da Zarate kom helt fri, men indskiftede Cillessen viste høj klasse.

Efter en times spil skiftede Valverde tre mand mere ud og så var samtlige spillere fra startopstilling taget ud. Barca fortsatte med at side tungt på kampen og efter 66. minutter kom belønningen. Rafinha spillede bande med Suárez og kom helt fri. Han løftede køligt bolden over keeperen og skubbede den derefter let i nettet. Flot scoring til 3-0.

De mange ændringer havde ingen indflydelse på Barcas dominans. Med et kvarter tilbage kunne der godt være kommet en scoring mere, da Suárez sendte bolden tæt over mål. Det kunne der også fem minutter før tid, da Lenglet fik hovedet på et hjørnespark, men målmanden kom helt op under overliggeren og fik reddet til hjørne.

Minuttet efter kunne stortalentet Riqui Puig havde fået en kæmpe oplevelse, da han forsøgte at liste bolden i nettet, men den 18-årige midtbanespiller måtte se den snige sig forbi mål. Barca gjorde nærmest hvad der passede dem i slutfasen og der var konstant fare på færde. I sidste minut fik Alcácer sendt bolden i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Mere skete der ikke og dermed vandt Barca med 3-0 efter en god indsats i sæsonens første hjemmekamp.

.:FORSIDE:.