FC Barcelona - Bilbao 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 18.03.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Paulinho, Rakitic, Coutinho (Gomes 85’), Messi, Dembélé (Iniesta 64’) og Alcácer (Vidal 74’)

Bænk: Cillessen, Mina, Digne, Iniesta, Aleñá, Gomes og Vidal

Mål: 1-0 Alcácer (8’), 2-0 Messi (30’)

Barca måtte undvære nøglespillere som Busquets og Luis Suárez, da holdet tog imod Bilbao i ligaens 29. spillerunde, mens Iniesta startede på bænken. Det gav en sjælden plads fra start til Paco Alcácer, mens Rakitic overtog Busquets’ plads lige foran forsvaret.

Barca lagde godt ud og allerede efter et par minutter var de tæt på et føringsmål, da Messi sendte et direkte frispark af sted, men Bilbaos keeper Kepa hev en flot redning frem. Der gik dog kun få minutter inden at tilskuerne på Camp Nou fik en scoring at glæde sig over. Messi sendte Alba til baglinjen og han fandt Alcacér i feltet, der let kunne trille bolden i nettet til 1-0. Barca fortsatte de gode takter mod et presset Bilbao-forsvar og efter 12 minutter var Messi på spil igen, men også her viste Kepa sin klasse.

Bilbao kunne slet ikke få styr på spillet og Barca sad på det hele. Efter et kvarter var det Coutinhos tur til at forsøge sig, men her ramte bolden overliggeren. Efter et første kvarter med massiv Barca-dominans, kom Bilbao bedre med, De holdt længere tid på bolden og fik stoppet Barcas offensiv i en periode. Modsat havde baskerne ikke meget at byde på rent offensivt. Det varede dog ikke længe før at Barca igen kom op i omdrejninger og efter 26 minutter fik de en dobbeltchance, hvor først Coutinho og dernæst Dembélé afsluttede, men også her kom Kepa i vejen.

Efter en halv times spil måtte den velspillende Kepa så overgive sig igen. Dembélé modtog bolden i højre side og han spillede præcist ind til Messi udenfor feltet. Her sendte den lille argentiner bolden fladt i mål, tæt op af den ene stolpe. 2-0 til Barca. Blot fem minutter senere brændte det på igen foran baskernes mål, da Coutinho havde endnu et forsøg på træværket og præcist det samme skete lidt efter, da Paulinho afsluttede. Det blev afslutningen på en flot første halvleg af Barca, hvor især en veloplagt Messi havde drevet holdet frem. 2-0 ved pausen efter 45 minutter, hvor hjemmeholdet nok havde fortjent et par mål mere, og hvor ingen havde savnet Suárez, Busquets eller Iniesta.

Bilbao kom længere frem på banen fra anden halvlegs start og de lykkedes med at holde en del på bolden. Samtidig manglede der fart i Barcas spil, så kampen blev mere jævnbyrdig end de første 45 minutter. Efter et par minutters spil havde Lekue gæsternes første afslutning i kampen, da han sendte et skud forbi. Barcas første afslutning efter pausen kom i det 55. minut, da Messi sendte et frispark i muren, men ellers var der ikke meget gang i den catalanske offensiv. Lige efter var det Coutinho der forsøgte sig, men her sad bolden lige i hænderne på Kepa.

Det var Bilbao der havde mest fart i spillet og baskernes høje pres gjorde det svært for Barca at kombinere sig op af banen. Bolden blev hurtigt mistet og det var måske årsagen til, at Valverde sendte Iniesta på banen efter 64 minutter i stedet for Dembélé. Bilbao var et par gange ved at skabe farlige situationer, men Barcas defensiv fungerede fint og holdt baskerne fra at komme frem til oplagte chancer. Som tiden gik faldt Messi mere og mere ud af kampen og det var meget lidt af det fremadrettede spil der lykkedes for hjemmeholdet. Det var således en chancefattig halvleg, som det velbesøgte Camp Nou var vidner til. Et kvarter før tid var det Vidal der afløste Alcácer, der ikke havde haft meget at arbejde med i anden halvleg.

Bilbao holdt presset på Barca, uden at hjemmeholdet for alvorlig virkede presset af den grund. Det virkede mest som om, at der skulle spares kræfter. Måske den lange sæson er ved at sætte sine spor. Kampen fortsatte i samme spor, med Bilbao mest på bolden og et Barca-mandskab for halv kraft. Fem minutter før tid foretog Valverde sin sidste udskiftning, da Gomes afløste Coutinho. Som det var tilfældet mod Chelsea, blev portugiseren modtaget med klapsalver, da han løb på banen. Også halvlegens sidste minutter blev ret begivenhedsløse og det sluttede derved med en fortjent 2-0 sejr til Barca, der blev skabt på en flot først halvleg.

.:FORSIDE:.