FC Barcelona - Betis 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 20.08.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Umititi, Mascherano, Alba, Busquets, Sergi Roberto, Rakitic, Alcácer (Denis Suárez 82’), Deulofeu (Vidal 71’), Messi

Bænk: Cillessen, Vidal, Piqué, Digne, Denis Suárez og Gomes.

Mål: 1-0 Tosca, selvmål (36’), 2-0 Sergi Roberto (38’)

Det var et Barca-mandskab uden de skadede Iniesta og Suárez, hvilket tvang Valverde til at ændre på sit hold. Det betød en plads fra start til Sergi Roberto og Alcácer. Piqué var blevet klarmeldt efter hans skadesproblemer, men startede på bænken.

Kampen blev indledt med et minuts stilhed til ære for de omkomne ved terrorangrebene i Barcelona og Cambrils. Af samme årsag bar Barca-spillerne en specielt designet trøje til begivenheden, ligesom der blev båret sørgebind.

Barca lagde god ud med at skabe et par gode muligheder de første minutter, hvor Deulofeu først sendte et skud forbi og kort efter var det Messi der havde et forsøg over mål. Barca sad massivt på spillet og der var god fart i bolden. Betis stod det meste af tiden foran eget felt og det var ikke meget de havde bolden. Meget spil gik gennem Messi, der bevægede sig over et stort område på banen, med Deulofeu til højre for sig og Alcácer til venstre.

Efter et kvarter fik Barca frispark udenfor feltet og det tog Messi sig af, men her strøg bolden tæt over mål. Lige efter var det Deulofeu der forsøgte sig, men hans skud blev blokeret. Barca fortsatte med at dominere klart og efter 25 minutter var det meget tæt på en føring til hjemmeholdet. Messi modtog bolden i feltet og sendte et hurtigt skud af sted, men også her manglede de sidste centimeter. Kort efter var Betis farlige for første gang i opgøret da Sergio Leon var tæt på at komme fri, men her greb Umtiti godt ind. Efter 35 minutter tog Messi endnu et frispark udenfor feltet, men han manglede det sidste held, for bolden prellede af på stolpen, til stor ærgrelse for tilskuerne på Camp Nou.

Der skulle dog kun gå ét minut, inden de fik noget at glæde sig over. Messi spillede til Deulofeu i feltets højre side og han sendte bolden tilbage i Messis retning. Her var Betis-spilleren Tosca uheldig at dreje den i eget net. Fortjent 1-0 føring til Barca. Minuttet efter kunne der være blevet udlignet, da Barcas markeringer svigtede totalt, så Sergio Leon slap helt fri foran mål, men Mascherano kom ned med en frelsende fod og afværgede den store chance. Der gik blot ét minut mere, inden at bolden lå i nettet i den anden ende. Deulofeu erobrede energisk bolden ved baglinjen og lagde den ind til Sergi Roberto, der havde let ved at sende den i nettet til 2-0. Det var også stillingen ved pausen.

Det lykkedes for Betis at komme bedre med efter pausen, hvor tempoet samtidig gik noget ud af Barcas spil. Det betød at spillet var lidt mere lige fordelt, men ingen af holdene havde held til at skabe noget foran mål. Det varede dog ikke længe før at Barca igen satte sig tungt på spillet og det var tæt på at give udbytte efter en lille time. Efter en god generobring endte bolden hos Messi på kanten af feltet, hvor han sendte et skud af sted, men igen kom stolpen i vejen.

Barcas dominans fortsatte, men uden at hjemmeholdet for alvor virkede farlige. Der blev kombineret godt rundt, men de sidste afgørende pasninger mislykkedes. Derfor var det i en periode meget sparsomt hvad der blev skabt foran gæsternes mål. Man skulle hen til midt i halvlegen før at Betis havde deres første afslutning efter pausen, men her gik bolden langt over mål. Minuttet efter fik Barca endnu et frispark udenfor feltet og igen var Messi tæt på med et skud lige over mål. Lige efter foretog Valverde sin første udskiftning, da Deulofeu noget overraskende blev afløst af Alexi Vidal, der lagde sig frem i angrebet.

Der begyndte at komme mere fart i Barcas spil mod et Betis-mandskab der virkede træt. Det burde være blevet belønnet 10 minutter før tid, da Messi for tredje gang i kampen sendte et skud på stolpen. Argentineren manglede virkelig marginalerne denne aften, hvor han ellers arbejdede energisk. Lige efter var han tæt på med et hovedstød der gik forbi mål. Kort efter kom Denis Suárez og Digne på banen i stedet for Alcácer og Alba. Det var Betis der fik kampens sidste chance, da Fabián sendte et skud af sted fra distancen, hvor bolden gik over mål. Mere skete der ikke og Barca indledte ligaen med en fortjent sejr, der godt kunne være blevet et par mål større, hvis ikke at træværket var kommet i vejen for Messi i tre tilfælde. 

.:FORSIDE:.