FCBARCELONA.DK - 09.01.20

// Supercup // Atletico Madrid

FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (Rakitic 85’), Vidal, De Jong (Fati 87’), Messi, Suárez, Griezmann

Bænk: Iñaki Peña, Semedo, Rakitic, Lenglet, Junior, Pérez og Ansu Fati

Mål: 0-1 Koke (46’), 1-1 Messi (52’), 2-1 Messi (62’), 2-2 Morata, straffe (80’), 2-3 Correa (86’)

Barca og Atlético mødtes i semifinalen I Supercuppen, et opgør der blev spillet I Jeddah I Saudi Arabien. Her valgte Ernesto Valverde at stille med noget der kunne ligne stærkest mulige formation.

Der blev lagt ud i et pænt tempo fra begge sider, men det var Barca der havde bolden mest. Atlético var dog farligst i indledningen, men Neto greb sikkert ind, når det var nødvendigt, uden at det dog for alvor var tæt på. I det 7. minut havde Barca sit første forsøg, da Vidal sendte bolden forbi mål.

Som tiden gik blev Barcas dominans mere markant og Atlético stod det meste af tiden foran eget felt. Barca holdt god fart i bolden men man skulle hen til midt i halvlegen, før det for alvor blev farligt. Her spillede Messi bande med Alba og kom fri, men Oblak i målet hev en flot redning frem. Messi forsøgte sig igen nogle minutter senere, men denne gang gik bolden over mål. Barcas pres fortsatte og efter en halv time brændte det på igen, da Griezmann snittede en indlæg tæt forbi mål.

Få minutter senere burde franskmanden have bragt sit hold foran. Han blev spillet komplet fri af Suárez og ville løfte bolden over Oblak, men slovakken havde gennemskuet sin tidligere klubkammerat og afværgede. Blot et minut efter var det et forsøg fra Suárez som Oblak tog sig af. Det blev slutningen på en udmærket halvleg af Barca, hvor de havde fortjent at være foran.

Anden halvleg fik den værst tænkelige start for Barca, for der var kun spillet et halvt minut, da Atlético alt for let kombinerede sig gennem Barcas forsvar, så Koke kunne bringe sit hold foran med 0-1. Barca kom sig dog hurtigt over chokket, for der gik blot fem minutter inden at udligningen kom. Suárez lade bolden til rette for Messi, der energisk kom fri og bankede den i nettet til 1-1.

Barcas fastholdt det gode momentum og i det 55. minut var de tæt på igen, da Griezmann forsøgte at loppe bolden over Oblak, men han fik pillet den ned med det yderste af fingerspidserne. Barca fortsatte i samme spor og efter en times spil troede alle at Messi havde bragt sit hold foran, men en VAR kendelse annullerede scoringen, forbi bolden havde ramt argentineren på armen.

Det varede dog kun tre minutter inden at 2-1 målet kom. Alba lagde et højt indlæg som Suárez afsluttede godt på, men hvor Oblak i første omgang fik pareret. Griezmann var klar på riposten og headede bolden i nettet. Barca sad på det hele, mod et Atlético-mandskab i store problemer. Det så man i det 66. minut, da det kun var en klasseredning af Oblak der forhindrede Suárez i at komme på tavlen. Den catalanske dominans fortsatte og et kvarter før tid var det Piqué der fik sendt bolden i mål, efter at Messi havde sendt et frispark ind i feltet, hvor Vidal spillede Piqué fri til scoringen. Endnu en VAR kendelse viste dog en snert offside og så fik Barca sit andet mål annulleret.

Barca virkede fuldstændig i kontrol, men 10 minutter før tid smed De Jong og Busquets i fællesskab bolden væk, så Atlético kunne slå kontra. Her kom Vitolo helt fri og trak forbi Neto, der begik straffespark i et forsøg på at nå bolden. Det straffe omsatte Morata til en ufortjent 2-2 udligning. Blot tre minutter senere kunne Atlético havde fået endnu et straffespark, da bolden tydeligt ramte Piqué på hånden inde i feltet, men denne gang var VAR på Barcas side.

Atlético lugtede blod og de lykkedes med at sætte Barca under et massivt pres, hvor catalanerne slet ikke kunne holde på bolden. Pludselig var det Atlético der styrede det hele og det gav resultat i det 86. minut. Piqué blev tørret af Morata, der spillede videre til Correa. Neto havde hånden på hans afslutning, men bolden gik alligevel i mål til 2-3. Valverde satsede offensivt ved at sende Fati på banen i stedet for De Jong, men det hjalp ikke det store. I stedet var den kun en ren klasseredning af Neto der forhindrede en 2-4 scoring i overtiden.

Barca sluttede kampen af med et hovedstød af Piqué der gik over mål og det hele sluttede med en 2-3 sejr til Atlético efter en kamp, hvor Barca ellers havde spillet godt, indtil de smed det hele væk de sidste 10 minutter. Dermed er Barca ude af supercuppen og kan rejse hjem.