FC Barcelona - Atlético de Madrid 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 04.03.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta (Gomes (35’), Coutinho (Paulinho 84’), Messi, Suárez.

Bænk: Cillessen, Vermaelen, Digne, Paulinho, Gomes, Alcácer og Dembélé

Mål: 1-0 Messi (26’)

Det var ligaens nr. 1 og 2 der mødtes i en direkte duel på Camp Nou, hvor gæsterne skulle bruge en sejr for at hente yderligere ind på Barca. Modsat ville Barca med en sejr tage et stort skridt mod mesterskabet. Helt som ventet var det to mandskaber i absolut stærkeste opstilling der løb ind på Camp Nou.

Barca blev mødt af et højt pres de første minutter, men det spillede de sig godt ud af. De holdt godt på bolden og kombinationerne fungerede fint. De var flere gange ved at skabe noget, men måtte i stedet nøjes med et par hjørnespark i indledningen. Barcas første afslutning kom fra Iniesta efter fem minutter, men bolden blev rettet af til hjørne. Lige efter et hårdt indlæg fra Coutinho tæt på at snyde Oblak, der fik afværget nede ved den ene stolpe.

Hjemmeholdet spillede med god intensitet og var på bolden næsten hele tiden. Atlético blev sat under et massivt pres og de stod foran eget felt næsten hele tiden. Når de endelig fik fat på bolden, blev den hurtigt pillet fra dem igen. Barca dominerede klart og når Atlético nogle få gange forsøgte at slå kontra, blev de fanget af offside. Midt i halvlegen viste Messi sig flot frem, da han omgivet af fire modstandere trak fri og fyrede af, men her sad bolden lige i favnen på Oblak i målet. Lige efter var det Alba der var på spil, men bolden endte til hjørne.

Efter en lille halv time blev der begået frispark mod Messi udenfor feltet. Det tog han sig selv af, med et skud hvor bolden blev drejet over muren og i nettet. Oblak havde fingerspidserne på, men kunne ikke forhindre en 1-0 føring til Barca, på et fantastisk mål af Messi. Scoringen fik Atlético til at skrue bissen på og kampen kom ind i en intens periode med en del frispark. Efter 35 minutter forsøgte Barca sig igen, da Coutinho afsluttede, men bolden sad lige på gæsternes keeper. Lige efter var der skidt nyt for Barca, for Iniesta måtte forlade banen med noget der lignede en lårskade. I stedet kom Gomes lidt overraskende på banen.

Barca fortsatte med at dominere, selvom foden blev sluppet lidt fra speederen i halvlegens sidste minutter. Det var tydeligt, at hjemmeholdet gerne ville til pause med en føring. Coutinho havde et skud der blev afværget af Oblak og kort efter sendte Piqué et hovedstød over mål efter et hjørne. Mere skete der ikke efter 45 minutter, som Barca havde domineret totalt og hvor de havde skaffet sig en fortjent føring.

Atlético kom længere frem på banen fra anden halvlegs start og det gav Barca problemer i opspillet. De kunne pludselig ikke holde på bolden i særlig lang tid af gangen og Atlético vandt også de fleste nærkampe. Det betød at opgøret i en periode foregik på gæsternes præmisser, men uden at de lykkedes med at komme til afslutninger. Her viste Barcas defensiv stor styrke, selvom de næsten konstant var under pres. Til gengæld var offensiven gået i stå og man så ikke meget til hverken Messi eller Coutinho i det opbyggende spil.

Atlético foretog et par offensive udskiftninger og satsede endnu mere fremad af banen, men Barcas forsvar spillede med ro og overblik, så det var ikke meget Ter Stegen skulle gribe ind. Gæsternes overtag forsatte og man kunne mærke uroen på Camp Nou brede sig. Barca fik dog langsomt arbejdet sig tilbage i kampen og lykkedes med at holde på bolden i længere perioder.

Atléticos satsning gav mere plads til Barca og 10 minutter før tid var Busquets tæt på at lukke kampen, da han helflugtede efter et hjørnespark, men Oblak hev en refleksredning frem. Barca kom godt med og fik holdt Atlético fra at komme frem til noget. De gjorde også hvad de kunne for at få tiden til at gå og der blev ikke satset 100% fremad banen i slutfasen. Med fem minutter tilbage blev Paulinho sendt ind i stedet for Coutinho. Et par minutter senere fik Gemeiro sendt bolden i nettet bag Ter Stegen, men scoringen blev korrekt annulleret for offside på Diego Costa. Her var der mange der åndede lettet op på Camp Nou.

Barca holdt godt på bolden i slutfasen, hvor Atlético var ved at tabe modet. I overtiden var Luis Suárez tæt på lukke enhver tvivl om resultatet, da han frækt loppede bolden over Oblak, men også tæt forbi mål. Mere skete der ikke og Barca hev en flot og meget vigtig sejr i hus mod den eneste reelle konkurrent til mesterskabet.

.:FORSIDE:.