FC Barcelona – Atlético de Madrid 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 07.02.17

FC Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Gomes, Rakitic (Iniesta 72’), Denis Suárez (Mascherano 62’), Turan (Busquets 71’), Messi, Luis Suárez

Bænk: Masip, Aleix Vidal, Digne, Mascherano, Busquets, Iniesta og Alcácer.

Mål: 1-0 Luis Suárez (43’), 1-1 Gameiro (83’)

Det handlede om returkampen i Copa del Rey semifinalen, hvor Barca havde et 2-1 forspring fra første opgør på Vicente Calderón. Luis Enrique havde både Iniesta og Busquets tilbage efter deres skadepause, men han valgte at starte med dem på bænken.

Atlético viste fra første sekund at de var kommet til Camp Nou for at indhente Barcas forspring. Allerede i første minut kom den første afslutning, da et skud fra Torres blev blokeret. Få minutter senere var det Barcas tur, da Luis Suárez sendte bolden i sidenettet. Samme minut slog Atlético kontra og det gav en helt åben mulighed til Carrasco, hvor Cillessen præsterede en vigtig redning.

Barca havde store problemer med gæsternes pres og bolden blev smidt væk næsten lige så hurtigt som de havde fået den. Det udnyttede Atlético til endnu en stor chance efter et kvarter, hvor Cillessen igen greb godt ind, da Koke forsøgte sig fra distancen.

Barca var virkelig på hælene og intet fungerede for hjemmeholdet. Messi så man intet til og på midtbanen virkede spillet usammenhængende. Hverken Gomes, Rakitic eller Denis Suárez kunne få spillet til at flyde, mens Sergi Roberto viste stor usikkerhed næsten hver gang han fik bolden. Samlet set var det et rystende usikkert Barca-mandskab de bekymrede tilskuere på Camp Nou så i aktion.

Man skulle frem til en halv times spil før at Barca igen kom til en afslutning, men her havde Moyá i målet ingen problemer med at tage sig at skuddet fra Messi. Som tiden gik var det som at gassen gik lidt ud af Atléticos spil og det udnyttede Barca til at komme lidt bedre med. De forsøgte at trække tempoet ud af kampen, sikkert for at undgå de hyppige boldtab. Overbevisende var det dog ikke, for Atlético virkede farlige hver gang de kom fremad banen.

Indtil det 43. minut havde man stort set ikke set noget til Messi, men så slog argentineren til. Han modtog bolden på midtbanen og trak mod feltet, hvor han sendte et godt skud af sted. Moyá fik afværget, men Luis Suárez var klar på riposten og sendte bolden i nettet til 1-0. Ikke en retfærdig føring, men Barca kunne til pause med en vigtig føring efter 45 problemfyldte minutter.

Barca lagde fornuftigt ud efter pausen, hvor de lykkedes med at kontrollere spillet langt bedre. Der blev også til et par farlige situationer, uden at det dog for alvor var tæt på en scoring. Atlético havde svært ved at komme ind i kampen som man havde set det i de første 45 minutter, men efter en lille time fik de god hjælp af Sergi Roberto, da han fik sit andet gule kort efter et klodset frispark. Det skete blot et par minutter inden at han skulle skiftes ud, for Aleix Vidal stod klar på sidelinjen. Dermed var Barca reduceret til 10 mand.

Det var Atlético hurtige til at udnytte, for blot to minutter senere blev Barcas forsvar spillet tyndt, så Griezmann kunne sende bolden i nettet. Den scoring blev annulleret for offside, en kendelse der tydelig var forkert, så her var heldet afgjort med Barca, der selv har været ofre for en del dommerfejl på det seneste. Luis Enrique valgte at sende Mascherano på banen i stedet for Denis Suárez og argentineren tog plads på den uvante position som højre back. Det ændrede dog ikke Barcas spil til det bedre. De var under et konstant pres og det virkede næsten febrilsk hvad de foretog sig.

Efter 10 svære minutter for Barca var det Atlético der blev reduceret til 10 mand, da Carrasco fik sin anden advarsel. Lige efter kom Busquets og Iniesta på banen i stedte for Turan og Rakitic og de ændringer skabte jubel på Camp Nou. Presset lettede noget på Barca og det virkede igen som om de var i kontrol. 10 minutter før tide fik hjemmeholdet frispark udenfor feltet og det tog Messi sig af. Han sendte en kanon af et skud af sted, hvor bolden hamrede mod overliggeren. Her havde argentineren fortjent en scoring, der ville have lukket enhver tvivl om pokalfinalen.

Blot minuttet efter fortsatte dramatikken, da dommeren dømte et noget tvivlsomt straffespark til Atlético, da Gameiro faldt i feltet ved siden af Piqué. Det tog franskmanden sig selv af, men han sendte bolden langt over. Endnu en gang var heldet med Barca. Glæden varede dog kort på Camp Nou, for efter 83 minutters kom udligningen. Piqué hang gevaldigt, så Griezmann kunne spille Gameiro helt fri foran mål og så stod det 1-1. Dermed manglede Atlético kun en enkelt scoring i at fremtvinge forlænget spilletid.

Barca blev presset helt tilbage i kampens sidste minutter, hvor Atlético kastede alle mand frem. Alt spillet foregik foran Barcas felt og hjemmeholdet havde mere end svært ved at få bolden ud af egen zone. Tilskuerne på Camp Nou holdt vejret, for det trak gevaldigt op til forlænget spilletid. Cillessen måtte på arbejde et par gange og Atlético fik flere hjørnespark. I sidste minut af den ordinære spilletid fik Luis Suárez sit andet gule kort og dermed var Barca reduceret til 9 mand. Udvisningen betyder samtidig, at Barca må undvære angriberen i pokalfinalen.

Dommeren lagde fem minutter til og Barca var i konstante problemer. Det lykkedes dog for dem at trække tiden og holde på bolden, så Atlético ikke fik mulighed for at afslutte inden sidste fløjt. Det blev dermed ved 1-1 og det sender Barca videre til pokalfinalen med samlet 3-2, uden at de på nogen måde havde imponeret.

.:FORSIDE:.