FC Barcelona – Athletic Club Bilbao 3 - 1

FCBARCELONA.DK - 11.01.17

FC Barcelona: Cillessen, Alba, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, Iniesta (Turan 88’), Rafinha (Rakitic 80’), Messi, Neymar (D. Suárez 87’) , L. Suárez

Bænk: Ter Stegen, Digne, Mascherano, Denis Suárez, Rakitic, Arda Turan og Alcácer


Mål: 1-0 Suárez (35’), 2-0 Neymar, str. (48’), 2-1 Saborit (51’), 3-1 Messi (79’)  

Barca skulle forsøge at indhente Bilbaos 2-1 forspring fra første opgør, da de to mandskaber spillede returkamp på Camp Nou i pokalturneringens 1/8 finale. Luis Enrique overraskede en smule ved at have Rafinha med fra start.

Det var tydeligt fra første minut, at Bilbao ikke var kommet til Camp Nou for at grave sig ned. De mødte Barca højt på banen, men presset var ikke så intenst som for en uge siden på San Mamés. Alligevel gav det Barca problemer i opspillet og der kom ikke rigtig fart i bolden. Det medførte samtidig, at det første kvarter var uden en eneste afslutning. Det var kun periodisk at Bilbao lagde et højt pres, men det fik Barca spillet sig godt ud af.

Gæsterne stod tæt med kæderne og afviste hvad der kom. Neymar forsøgte som altid at skabe noget på kanten, men uden held og heller ikke Messi lykkedes med meget i indledningen. Barca havde bolden klart mest, men uden at få det store ud af det. Efter 26 minutter var der endelig noget der lykkedes for hjemmeholdet. Neymar blev spillet fri i dybden og kunne lægge ind foran til en komplet fri Suárez, der let skubbede bolden over stregen. Han jublede dog for tidligt, for linjevogteren hev flaget op. En klar forkert kendelse og Barca blev snydt af en stor dommerfejl for tredje kamp i træk.

Kort efter fik Barca et frispark udenfor feltet, men her sendte Messi bolden et godt stykke over mål. Barca fortsatte tålmodigt med at søge løsninger og efter 35 minutter blev det belønnet. Messi fik energisk sendt bolden til Neymar i dybden og han fandt Suárez i feltet, der flugtede den i nettet til 1-0. Barca fik sat Bilbao under pres i halvlegens sidste minutter, men uden at det for alvor var tæt på en scoring mere. Barca kunne således gå til pause efter 45 minutter, hvor de fortjent var foran og hvor Bilbao ikke havde haft en eneste afslutning.

2. halvleg fik en perfekt start for Barca. Efter få minutters spil trak Neymar ind i feltet, hvor han tydeligt blev nedlagt og dommeren pegede resolut på 11 meter pletten. Neymar tog sig selv af straffesparket og omsatte det til en sikker scoring til 2-0 – hans først mål i meget lang tid. Glæden på Camp Nou varede dog kort, for blot tre minutter senere kom der en reducering på Bilbaos første reelle angreb i opgøret. Barcas forsvar tog sig en blunder og så kunne Saborit let heade bolden i nettet til 2-1. Dermed stod det fuldstændig lige mellem de to hold i det samlede regnskab.


Reduceringen rystede tydeligt Barcas spillere, der pludselig virkede usikre. I det 55. minut var det tæt på at gå galt, da Busquets hovedløst gav Aduriz en oplagt skudmulighed, men Sergi Roberto kom ned med en vigtig blokering. Barca fik langsomt styr på spillet og nerverne igen og efter en times spil var de uhyre tæt på at øge føringen, da Messi trak godt fri og spillede ind til Suárez foran mål, men en baskisk tå forhindrede en scoring. I minutterne efter var det først Alba og dernæst Neymar der afsluttede, men begge gange lige på målmanden. Midt i halvlegen brændte det på igen foran gæsternes mål, da Suárez kom helt fri i feltet og alle på Camp Nou så bolden på vej i mål, men i stedet endte den et godt stykke forbi. Stor afbrænder af Suárez. Man kunne mærke nervøsiteten på tilskuerpladserne, for Barca havde tydeligvis svært ved at sætte sig igennem for alvor. Bilbao skabte ikke noget, men modsat havde man lige set, hvor nemt de kunne score.

12 minutter før tid kom så den scoring alle sad og ventede på. Neymar blev nedlagt udenfor feltet og fik frispark som Messi tog sig af. Han sendte bolden gennem muren og i nettet via indersiden af stolpe. Klassescoring af den argentinske troldmand. Med 3-1 på tavlen var Barca videre i turneringen, men med blot en enkelt scoring til Bilbao, ville rollerne blive byttet om. Kort efter Messis scoring var Neymar tæt på at lukke kampen med en flot aktion, hvor han nærmest løb slalom inde i feltet, mens hans afslutning endte forbi mål.

Bilbao kastede flere mand frem og Luis Enrique valgte at styrke midtbanen med Rakitic og Denis Suárez  i stedet for Neymar og Rafinha. Barcas angreb fik mere plads i kampens døende minutter og her fik først Luis Suárez og dernæst Denis Suárez helt åbne chancer, men begge blev brændt på det skammeligste. Barcas forsvar fik holdt Bilbao far at komme frem til noget og dermed endte kampen med en 3-1 sejr og samlet set 4-3. Dermed er kvartfinalen i hus, men det skete ikke for alvor på nogen overbevisende måde. 

.:FORSIDE:.