FC Barcelona – Arsenal 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 04.08.19

© Getty Images

FC Barcelona: Neto (Ter Stegen 46’), Semedo (Wague 62’), Piqué (Todibo 46’), Umtiti (Lenglet 46’), Alba (Miranda 62’) Rakitic (Busquets 46’), De Jong (Sergi Roberto 46’), Puig (Aleñá 46’), Griezmann (Collado 78’), Dembélé (Suárez 62’), Carles Pérez (Rafinha 46’)

Bænk: Ter Stegen, Wague, Todibo, Lenglet, Busquets, Aleñá, Arthur, Vidal, Sergi Roberto, Rafinha, Coutinho, Messi, Suárez, Miranda, Abel Ruiz og Collado

Mål: 0-1  Aubameyang (36’), 1-1 Niles, selvmål (69’), 2-1 Suárez (90’)

Barca mødte Arsenal i den årlige Gamper-kamp, der formelt skyder den nye sæson i gang. Her valgte Ernesto Valverde at indlede opgøret med de tre nytilkomne denne sommer, nemlig Neto, De Jong og Griezmann. Et stopfuldt Camp Nou med 98.812 tilskuere dannede en flot ramme om sæsonens første hjemmekamp.

Barca satte sig på spillet fra start og Arsenal blev hurtigt presset ned foran eget felt. Det var god fart i bolden og de catalanske kombinationer fungerede fint. De Jong fik pladsen foran forsvaret og her viste han hurtigt eksempler på stor boldsikkerhed og overblik, hvilket blev belønnet med klapsalver fra Camp Nou. Trods en massiv catalansk dominans skulle der gå et lille kvarter før kampens første afslutning kom. Det var Rakitic der sendte et lidt forkølet skud forbi mål.

De gode takter hos Barca fortsatte, mens Arsenal måtte koncentrere sig om at forsvare sig. Dembélé og Puig ledte an i den catalanske offensiv og det var netop Puig der stod for kampens næste afslutning i det 25. minut, men her sad bolden lige på målmanden. Fem minutter senere var Barca farlige igen, denne gang Alba, der trak ind i feltet og afsluttede, men keeperen stod hvor han skulle. Kort efter forsøgte Griezmann sig med en afslutning, men den kiksede helt og bolden gik til indkast.

Arsenal havde ikke meget at byde på rent offensivt den første halve time, men i det 36. minut fik de fanget Barcas forsvar i ubalance, hvor Umtiti ikke kom med tilbage. Det bragte Aubameyang fri på kanten af feltet og han sendte sikkert bolden i nettet uden chance for Neto. 0-1 stik imod spil og chancer. Det høje tempo satte sine spor i halvlegens sidste minutter, hvor Barca ikke kunne holde samme intensitet i spillet. Det betød at Arsenal ikke havde de store problemer med at holde føringen til pausen.

Valverde foretog hele syv udskiftninger i pausen, men det ændrede ikke på, at det var Barca der styrede begivenhederne. Arsenal var presset helt tilbage og der var god fart i bolden hos Barca, ligesom det høje genpres fungerede godt. Det udmøntede sig i en god aktion af Dembélé i det 55. minut, hvor hans afslutning gik et par meter forbi mål. Få minutter efter var det Aleñá der forsøgte sig fra distancen, men her fik målmanden afværget til hjørne. Kort efter foretog Valverde tre udskiftninger mere, så det kun var Griezmann der var tilbage på banen fra startopstillingen.

Barca fortsatte med at dominere og midt i halvlegen kom den udligning som hjemmeholdet havde fortjent, men det skete på en anden måde end ventet. Niles ville lægge tilbage til sin målmand, men havde ikke set, at han var ude målet. Resultatet blev at bolden langsomt trillede i mål til 1-1. Få minutter senere var Barca tæt på at komme foran, da Suárez tog på en god dribletur ind i feltet, men han måtte se bolden tage sidenettet. Kort efter blev Griezmann klappet fra banen, da han blev afløst af Collado.

10 minutter før tid viste Arsenal tænder for første gang efter pausen, da et godt angreb endte med en helt åben mulighed til Xhaka, men han brændte fælt ved at sende bolden forbi mål. Her var heldet med Barca. Barca satte en sidste satsning ind for at hente sejren og det lykkedes i kampens sidste ordinære minut. Sergi Roberto sendte en høj pasning ind i feltet, hvor Suárez i flyvende stil flugtede bolden i nettet til 2-1. Flot scoring af spilleren fra Uruguay. Arsenal skabte en enkelt farlig situation i overtiden, men ind kom bolden ikke og Barca vandt dermed Gamper-trofæet efter en udmærket kamp foran et fyldt Camp Nou. 

.:FORSIDE:.