FC Barcelona - Alavés 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 18.08.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Coutinho 46’), Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (Vidal 84’), Rakitic, Sergi Roberto, Messi, Dembélé (Arthur 76’), Suárez

Bænk: Cillessen, Lenglet, Vidal, Rafinha, Coutinho, Arthur, Malcom

Mål: 1-0 Messi (63’), 2-0 Coutinho (83’), 3-0 Messi (90’)

Barca tog hul på ligaen med hjemmekampen mod Alavés. Her valgte træner Ernesto Valverde at indlede opgøret uden en eneste af de nye spillere i truppen. Samtidig overraskede han med at have Sergi Roberto på midtbanen fra start på bekostning af Coutinho.

Barca lagde godt ud med at skabe et par muligheder i indledningen. Først havde Messi et skud der gik tæt forbi mål og kort efter afsluttede Alba i sidenettet. Som ventet stillede Alavés sig tilbage foran eget felt og det betød et massivt boldovertag til Barca, der forsøgte at finde huller i den bastiske forsvarsmur.

Det var dog ingen nem opgave og der kom en længere periode, hvor Barca ikke kom til afslutninger. De forsøgte konstant at komme frem til noget, men de afgørende pasninger missede. Midt i halvlegen havde Alavés vovet sig frem på banen og det udnyttede Barca til en hurtig kontra, hvor Dembélé og Messi kun havde én modstander foran sig, men franskmanden missede pasningen til sin helt frie holdkammerat.

Barca fortsatte det målsøgende spil og i det 38. minut blev Messi nedlagt udenfor feltet. Han tog sig selv af frisparket, hvor bolden havde kurs mod målhjørnet, men den tog i stedet undersiden af overliggeren. Her manglede Messi de sidste marginaler. Minuttet efter brændte det på igen foran gæsternes mål, da Messi spillede Dembélé komplet fri foran mål, men her fik keeperen pareret. Halvlegen blev sluttet af med et par gode forsøg af først Suárez og dernæst Dembélé, men det blev ved 0-0 efter de første 45 minutter.

Valverde valgte at sende Coutinho i aktion fra anden halvlegs start i stedet for Semedo. Det betød, at Sergi Roberto rykkede ned som højre back. Efter blot to minutters spil var Barca tæt på, da Alba kom fri i feltet, men han måtte se keeperen afværge afslutningen. Barca sad på det hele, mod et Alavés-mandskab der gjorde alt for at forsvare sig og som ikke var nogen trussel i den anden ende.

Efter lidt mere end en times spil, fik Barca endnu et frispark lige udenfor feltet. Igen var det Messi der tog det og han snød alle ved at sende bolden fladt under den hoppende mur. Målmanden kun intet gøre og så var Barca foran med 1-0. Et par minutter efter kunne den føring være blevet fordoblet da Messi afsluttede, men bolden tog den fjerneste stolpe. Kort efter betød en stor fejl i gæsternes forsvar, at Suárez kom helt fri i feltet, men han afsluttede lige på målmanden.

Med et kvarter tilbage blev Arthur sendt ind i stedet for Dembélé og Coutinho blev rykket op i front. Alavés kom længere frem på banen og det åbnede spillet op. Barca fik mere plads og det gav en helt åben chance til Coutinho i det 83. minut, men også her kom målmanden i vejen. Tilskuerne på Camp Nou skulle dog hurtigt få noget at glæde sig over. Coutinho modtog bolden i feltet, hvor han tog et par gode træk, for til sidst at sende bolden i nettet til 2-0. Flot scoring af brasilianeren. Lige efter blev Busquets afløst af Arturo Vidal. I kampens sidste ordinære minut kom Messi til en god mulighed, men igen viste Alavés-keeperen høj klasse. Tilskuerne fik dog alligevel en scoring mere at gå hjem på i overtiden, da Suárez fandt Messi i feltet med en god pasning og argentineren gjorde det sikkert til 3-0.

Dermed fik Barca en fortjent sejr på 3-0 og ligaen blev indledt med tre point på kontoen. 

.:FORSIDE:.