FC Barcelona - Alavés 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 28.01.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Sergi Roberto 52’), Piqué, Umtiti, Digne (Alba 52’), Rakitic, Coutinho (Alcácer 66’), Iniesta, Paulinho, Messi, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Aleix Vidal, Mina, Sergi Roberto, Alba, Busquets og Alcácer

Mål: 0-1 Guidetti (23’), 1-1 Suárez (70’), 2-1 Messi (84’) 

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Sergi Roberto 52’), Piqué, Umtiti, Digne (Alba 52’), Rakitic, Coutinho (Alcácer 66’), Iniesta, Paulinho, Messi, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Aleix Vidal, Mina, Sergi Roberto, Alba, Busquets og Alcácer

Mål: 0-1 Guidetti (23’), 1-1 Suárez (70’), 2-1 Messi (84’)

Coutinho fik sin første plads i en startopstilling for Barca, da Valverde satte holdet til hjemmekampen mod Alavés. Her valgte Barca-træneren samtidig at lade Busquets, Sergi Roberto og Alba få en sjælden pause. Det gav en plads fra start til Semedo og Digne.

Barca lagde som ventet ud med at sætte sig på spillet, mens Alavés frivilligt stillede sig tilbage foran eget felt. Der skulle gå syv minutter inden at kampens første afslutning kom, da Digne sendte et skud tæt forbi. Her burde han nok have set et helt fri Suárez foran mål. Trods overvægten i spil, havde Barca svært ved at skabe noget. Der manglede fart i spillet og de afgørende pasninger missede.

Efter et kvarters spil svigtede Barcas defensiv totalt, så Alavés kunne slå en kontra, hvor de kom i overtal. Her kom Ter Stegen dog godt ud af målet og fik forhindret en afslutning. Barcas problemer med at skabe noget fortsatte og man skulle hen til midt i halvlegen, før de forsøgte sig igen. Det var Messi der tog et direkte frispark, der dog ikke gav keeperen de store problemer. Et par minutter efter fik Alavés gang i en ny omstilling, hvor Guidetti kom helt fri. Han gled i afslutningsøjeblikket, men bolden kom alligevel forbi Ter Stegen. 0-1 til gæsterne og frustrationerne kunne mærkes på Camp Nou.

Kort efter var Alavés tæt på igen på et hjørnespark, men her stod Barcas tyske målmand klar med en vigtig redning. Barca-spillerne mærkede alvoren og de fik sat lidt mere gang i spillet. Iniesta forsøgte sig med et skud over mål og kort efter var Messi der tog et direkte frispark. Her kom målmanden ud i fuld længde og afværgede til hjørne. Halvlegen blev sluttet af med endnu et direkte frispark til Barca, men igen måtte Messi se keeperen hive en flot redning frem. Det blev dermed ved 0-1 ved pausen efter 45 minutter, hvor det ikke havde fungeret for Barca.

Billedet var det samme fra anden halvlegs start, med Barca mest på bolden, men uden at få noget ud af det. Det fik Valverde til at foretage en dobbelt udskiftning efter blot 52 minutter, hvor han tog sine to backs ud, Semedo og Digne, og erstattede dem med Sergi Roberto og Alba. Det satte lidt mere fart i spillet på kanterne, men fortsat uden at det udmøntede sig i afslutninger.

Efter en times spil slog Alavés sin første kontra efter pausen, hvor de igen kom i overtal, men her kom Piqué tilbage med en frelsende fod, da Duarte i helt fri position afsluttede på mål. Efter 65 minutter skiftede Valverde ud igen, da en totalt anonym Coutinho blev afløst af Paco Alcácer. Kort tid efter var det endelig Barcas tur til at skabe noget. Messi spillede Suárez helt fri i dybden, men keeperen hev en fodparade frem, så bolden gik til hjørne.

Der gik dog kun to minutter mere, inden at Suárez fik noget at glæde sig over. Iniesta trak godt til baglinjen, hvor han sendte bolden ind over til fjerneste stolpe. Her stod Suárez klar og nærmest flugtede bolden i nettet, til en forløsende 1-1 udligning. Barca ville have de tre point og de fik sat Alavés under et massivt pres, hvor der hele tiden blev forsøgt at finde huller i gæsternes forsvar. Fem minutter før tid blev Alcácer nedlagt lige udenfor feltet og dommeren dømte frispark til Barca. Det tog Messi sig af og her sendte han flot bolden over muren og i nettet. Målmanden havde hånden på bolden, men kunne ikke forhindre en 2-1 scoring.

Alavés kastede alt frem og to minutter før tid appellerede de for straffe, da bolden ramte Umtiti på armen i feltet, men dommeren mente det var uforsætligt. Gæsternes satsning gav mere plads til Barca og i overtiden kom Messi til en helt åben chance, men her placerede han bolden lige i favnen på målmanden. Det blev dermed ved 2-1 til Barca efter en kamp, hvor de længe havde lignet en taber.

.:FORSIDE:.