Espanyol - FC Barcelona 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 17.01.18

FC Barcelona: Cillessen, Digne, Piqué, Vermaelen, Sergi Roberto, Busquets, Paulinho (Rakitic 54’), Vidal, Denis Suárez (Rafinha 78’), Aleña (L. Suárez 59’) og Messi.

Bænk: Ter Stegen, Semedo, Rakitic, Suárez, Rafinha, Alba og Gomes.

Mål: 1-0 Melendo (88’) 

Det handlede om den første af to pokalkvartfinaler, da Barca besøgte lokalrivalerne fra Espanyol på deres bane Cornellá-El Prat. Barca-træner Ernesto Valverde valgte at spare en række nøglespillere og det gav en uvant startformation, hvor der var blevet plads til spillere som Digne, Vidal, Denis Suárez og Aleñá.

Kampen blev indledt med et direkte frispark af Messi, men her blev bolden sendt et godt stykke over. Barca satte sig på spillet fra start og efter 8 minutter var det Busquets der afsluttede tæt forbi mål. Espanyol forsøgte sig periodevis med et højt pres, men det var ikke noget der for alvor stressede Barca, der næsten hver gang fik spillet sig godt op af banen. Samtidig stod forsvaret godt, så hjemmeholdet slet ikke fik skabt noget farligt.

Det var gæsterne der fortsatte med at dominere klart, men det var samtidig tydeligt, at offensiven var hæmmet af den uvante opstilling. Messi var næsten alene om at skabe noget, mens Denis Suárez og Vidal i front ikke bidrog med meget. Man skulle hen til en lille halv time, inden at Barca igen var farlige. Messi tog på et af sine velkendte raids på tværs af feltet, men hans afsluttende skud sad lige i favnen på målmand Diego López. Lige efter kom Espanyol til sin første afslutning, da Sergi Roberto lavede en skidt tilbagelægning, med skuddet fra Gerard Moreno gik langt forbi.

Det blev starten på en periode hvor hjemmeholdet kom bedre med. Barca havde dog godt styr på dem, så afslutninger blev det ikke til. Det gjorde det til gengæld til Barca i halvlegens sidste minut, da Aleñá sendte Denis Suárez af sted til en helt åben chance, men den blev misbrugt med et skud forbi mål. Den mulighed burde han have fået mere ud af. Det blev således ved 0-0 efter 45 minutter som Barca havde domineret klart, men uden at blive belønnet for det.

Barca satte sig også på indledningen af anden halvleg, men fortsat uden at få det store ud af det. Efter 50 minutter burde Espanyol være blevet reduceret til 10 mand, da Aarón hev Sergi Roberto omkuld på kanten af feltet. Her burde dommeren have givet ham det andet gule kort i opgøret. Barca-spillerne var rasende og ude på bænken brokkede Alba sig højlydt, hvilket medførte en advarsel.

Efter 52 minutter var der dårligt nyt for Barca, da Paulinho bad om at komme ud, hvilket kun kunne skyldes en skade. I stedet blev Rakitic sendt på banen. Kort efter valgte Valverde så at sende Luis Suárez i aktion i stedet for Aleñá, der havde arbejdet godt. Blot få minutter senere blev Barca tildelt et straffespark, da Sergi Roberto blev nedlagt i feltet. Espanyol-spillerne protesterede kraftigt, men tv-billederne bekræftede dommen. Messi tog sig som ventet af det, men han måtte se Diego López komme ud i en fantastisk redning for foden af stolpen.

Det brændte straffespark skabte ny gejst hos hjemmeholdet, der blev bakket flot op af tilskuerne. Espanyol kom længere frem på banen og midt i halvlegen måtte Cillessen på arbejde for første gang, da han på selve stregen tog sig af et hovedstød efter et hjørnespark. Barca kom under pres og de havde svært ved at holde på bolden. Et kvarter før tid var der ny dramatik, da Cillessen blev ramt i hoved, af noget der blev kastet fra tilskuerpladserne. Hollænderen kom dog på benene igen. Lige efter var det så tid til et længe ventet comeback til Rafinha, der efter mere end 9 måneders fravær afløste Denis Suárez.

Fem minutter før tid var Espanyol tæt på igen, da Navarro tog sig af et direkte fripark, men her fik Cillessen flot afværget til hjørne. Barca var i problemer og kunne ikke få ro til at holde på bolden, alt i mens Espanyol kæmpede for en få en sjælden sejr over ærkerivalerne. Forløsningen for hjemmeholdet kom to minutter før tid, da Digne blev overspillet på kanten. Bolden blev sendt ind til Melendo, der ekspederede den forbi Cillessen. 1-0 og tilskuerne gik nærmest amok i en glædesrus. Barca forsøgte at få rykket spillet frem de sidste minutter, men det lykkedes ikke at komme til afslutninger, inden at dommeren fløjtede af.

Dermed tabte Barca den første af to kvartfinaler. Returkampen på Camp Nou spilles torsdag i næste uge.

.:FORSIDE:.