Espanyol – FC Barcelona 0 - 4

FCBARCELONA.DK - 08.12.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic (Denis Suárez 82’) , Vidal, Messi, Suárez (Munir 79’), Dembélé (Coutinho 68’)

Bænk: Cillessen, Vermaelen, Miranda, Denis Suárez, Aleñá, Munir og Coutinho.

Mål: 0-1 Messi (17’), 0-2 Dembélé (26’), 0-3 Suárez (45’), 0-4 Messi (65’)

Espanyol og Barca tørnede sammen i det traditionsrige lokalderby, hvor der udover de tre point også var æren at spille om. Valverde kunne glæde sig over, at Luis Suárez var klar igen efter hans knæproblemer og han var derfor med i startopstillingen.

Der var pænt fart i spillet fra begge sider fra start, men med Barca mest på bolden. Der blev kæmpet om alle bolde, men afslutningerne udeblev i kampens første kvarter, hvor ingen af holdene tog nogle chancer. Lige da uret havde rundet 15 minutter blev Messi nedlagt udenfor feltet og fik frispark. Det tog han selv og sendte bolden over muren og op i målkrydset, til en flot 0-1 føring på kampens første afslutning.

Få minutter efter var føringen tæt på at blive fordoblet, da Messi spillede Suárez fri i feltet, men her fik hjemmeholdets målmand afværget. Minuttet efter afsluttede Espanyol for første gang i opgøret, da et hovedstød blev sendt over mål. Der stod Barca på det meste og efter 26 minutter kom scoringen til 0-2. Messi holdt godt på bolden på kanten af feltet og fandt Dembélé. Han tog en enkelt dribling og sendte flot bolden over keeperen og i mål.

Målet fik Espanyol længere frem på banen og de lykkedes med at få sat Barca under pres i en periode, uden at det for alvor virkede farligt. Det blev til en del hjørnespark til hjemmeholdet og i det 31. minut havde de et hovedstød tæt over mål. Barca kom hurtigt ud af presset og efter 36 minutter var det rent uheld der holdt dem fra at score igen. Messi spillede Suárez fri i feltet, men denne gang var det stolpen der kom i vejen. Minuttet efter var det Rakitic der forsøgte sig, men keeperen forhindrede en scoring.

Da halvlegen havde taget hul på det sidste minut, sendte Dembélé Suárez af sted i dybden. Barca-angriberen trak mod baglinjen og fra en utrolig spids vinkel fik han sendt bolden mellem benene på målmanden og i nettet til 0-3- En perfekt afslutning på en halvleg som Barca havde haft fuldstændig styr på.

Espanyol lagde offensivt ud efter pausen og de fik presset Barca tilbage på egen banehalvdel i perioder. Defensiven fungerede dog godt fint hos Barca, mens det virkede noget ukoncentreret hvad der foregik rent offensivt. Bolden blev smidt hurtigt væk og derfor var hjemmeholdet langt bedre med. Først efter en times spil var Barca tæt på, da Dembélé lavede et godt oplæg til Messi, men han måtte se keeperen afværge.

Minuttet efter var det Espanyol der forsøgte sig, men her røg bolden tæt over mål. Efter 65 minutter fik Barca et frispark et godt stykke udenfor feltet, men det forhindrede ikke Messi i at stå for endnu en fantastisk scoring. Bolden blev sendt over muren og forbi den måbende Diego López i målet. 0-4 til Barca. Få minutter senere var Messi tæt på igen, men her fik Diego López forhindret et hattrick til argentineren. Lige efter foretog Valverde sin første udskiftning, da Coutinho afløste Dembélé, der havde spillet en god kamp.

Barca var gået et par gear ned og et kvarter lykkedes det for Espanyol at få bolden sendt ind bag Ter Stegen, men den scoring blev korrekt annulleret for offside efter en VAR-kendelse. Valverde sendte Munir og Denis Suárez på banen i stedet for Suárez og Rakitic, men de nåede aldrig at sætte sit præg på begivenhederne. Det handlede mest om at spare på kræfterne indtil dommeren fløjtede af, så det var ikke meget der skete i slutfasen.

Det sluttede således med en fortjent og sikker sejr på 0-4 til Barca, efter en kamp de havde haft fuldstændig styr på.

.:FORSIDE:.