Espanyol – FC Barcelona 0 - 3

FCBARCELONA.DK - 29.04.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Gomes (Mascherano 78’) , Rakitic, Messi, Neymar, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Digne, Mascherano, Turan, Denis Suárez, Aleñá, Alcácer

Mål: 0-1 Suárez (51’), 0-2 Rakitic (76’), 0-3 Suárez (86’)

Barca var på besøg hos lokalrivalerne fra Espanyol i et opgør hvor kun en sejr kunne bruges til noget, hvis ikke at Real Madrid skulle overtage førstepladsen i ligaen. Luis Enrique stillede da også med sin stærkeste opstilling, hvor den lyskenskadede Iniesta dog manglede.

Espanyol gik højt på banen i indledningen og det gav Barca visse problemer. Det udmøntede sig i en kæmpe mulighed til hjemmeholdet efter 5 minutter, hvor Jurado kom helt fri foran mål, men hans skud gik tæt forbi. Efter en noget tøvende start kom Barca bedre med og efter 12 minutter havde de deres første chance. Det var Neymar der trak godt ind i feltet og fyrede af, men hans skud blev blokeret.

Barca havde bolden klart mest og der var god fart i spillet. Kombinationerne fungerede udmærket, men uden at der kom det store ud af det. Espanyol forsvarede sig ofte med alle mand og så var det svært at finde plads foran det tætpakkede felt. Et langskud udefra af Rakitic var det eneste forsøg fra Barcas side i en meget lang periode. Modsat holdt de samtidig Espanyol fra at skabe noget, så det var en chancefattig forestilling tilskuerne var vidner til. Både Messi og Neymar forsøgte noget på egen hånd, men Espanyol-spillerne gik hårdt til de to kreative spillere.

Barca fortsatte med at dominere og spillet var egentlig udmærket, men de sidste chanceskabende pasninger lykkes ikke. Det var flere gang lige ved og næsten, blandt andet ved nogle snævre kombinationer i feltet, men chancerne udeblev. Først fem minutter før tid kom Barcas næste forsøg, da Sergi Roberto headede et indlæg i sidenettet. Mere skete der ikke i en noget tam første halvleg, hvor Barca havde siddet på opgøret, men uden at få det store ud af det.

Billedet fortsatte efter pausen, med et Barca-mandskab i fuld kontrol. Efter få minutters spil lavede Espanyols Jurado en skidt tilbagelægning som Luis Suárez opsnappede, så han fik frit løb mod mål. Han sendte sikkert bolden forbi målmanden og så var Barca foran på en ren foræring. Kort tid efter var Barca tæt på igen, denne gang ved Neymar, men han måtte se Diego López i målet afværge til hjørne med det yderste af fingerspidserne.

Barca fortsatte med at dominere klart og de lod slet ikke hjemmeholdet komme ind i kampen. Defensiven fungerede glimrende og både Piqué og Umtiti spillede hele tiden med stor sikkerhed. Midt halvlegen kom Espanyol dog til en afslutning, efter at Gomes havde smidt bolden væk foran eget felt, men her greb Ter Stegen sikkert ind. Det var dog en enlig svale fra hjemmeholdets side, der slet ikke evnede at udfordre Barcas defensiv.

Modsat var hjemmeholdets spillere også ved at være møre og det så man tydeligt et kvarter før tid. Her modtog Messi bolden på midten af banen, hvorefter han trak energisk mod feltet. Her fandt han Rakitic, der på det nærmeste trillede bolden i nettet til en 0-2 føring. Kort efter blev Gomes erstattet af Mascherano, der tog plads som højre back, mens Sergi Roberto rykkede frem på midtbanen. Barca holdt Espanyol i en skruestik og kampen syntes afgjort. Få minutter før tid kom der dog endnu en scoring og igen på en kæmpe fejl af hjemmeholdets forsvar. Det var Aaron der ramte bolden helt forkert på et indlæg fra Messi og her var Luis Suárez på pletten og kunne gøre det til 0-3. Barca havde et par forsøg mere i de sidste minutter, men det blev ved de 0-3 efter en kamp som Barca havde kontrolleret hele vejen.

.:FORSIDE:.