Deportivo – FC Barcelona 2 - 4

FCBARCELONA.DK - 29.04.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic (Iniesta 87’), Coutinho (Paulinho 75’), Messi, Dembélé (Denis Suárez 69’), Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Vermaelen, Vidal, Denis Suárez, Paulinho, Iniesta og Alcácer

Mål: 0-1 Coutinho (7’), 0-2 Messi (38’), 1-2 Lucas Pérez (40’), 2-2 Colak (62’), 2-3 Messi (82’), 2-4 Messi (85’)

Barca kunne sikre sig mesterskabet med blot et enkelt point i udekampen mod Deportivo, der med et nederlag ville rykke ned i 2. division A. Valverde overraskede alle ved at sætte Iniesta på bænken, angiveligt fordi Barca-kaptajnen havde haft lidt skavanker i dagene op til kampen.

Barca lagde godt med at holde bolden indenfor egne rækker og der var kun spillet syv minutter, inden at belønningen kom. Dembélé modtog bolden i feltet og spillede skråt tilbage til Coutinho, der flot drejede den over i modsatte målhjørne. Perfekt start for Barca. Målet fik tilsyneladende catalanerne til at slappe lidt for meget af, for Deportivo kom pludselig langt bedre med. Det var tæt på at give udbytte efter 17 minutter, da Lucas Pérez fik sendt bolden i nettet. Dommeren godkendte først målet, men linjedommeren havde flaget oppe og så blev det annulleret. TV-billederne viste, at det var en korrekt kendelse.

Barca-spillerne tog advarslen alvorligt og de satte sig igen på spillet, men det var ikke meget de skabte fremad banen. De sidste afgørende pasninger missede og det virkede som om, at der manglede den sidste koncentration. Først efter en halv time blev der afsluttet igen, da Messi sendte et hovedstød tæt forbi mål. Minuttet blev der begået frispark mod ham udenfor feltet. Det tog han selv, men han måtte se hjemmeholdets keeper redde i flyvende stil. Lige efter var det Coutinho der forsøgte sig, men her gik bolden tæt forbi mål.

Deportivo var tæt på at svare igen få minutter efter, da Lucas Pérez afsluttede tæt over og lige efter fik Borja lov til at stå helt udækket i feltet, men hans hovedstød strøg tæt forbi. Stor afbrænder og heldet var med Barca. I disse to situationer så Barcas forsvar ikke for godt ud. Efter 38 minutter bragte Barca sig foran 0-2 på en rigtig flot scoring. Suárez løftede bolden i en blød bue på tværs af feltet, hvor Messi kom stormende og helflugtede den i nettet. Det flotte mål fik dog ikke Deportivo til at miste modet, for blot to minutter senere blev der reduceret. Bolden blev sendt ind i Barcas felt, hvor Luacs Pérez kom foran Alba og fik bolden sendt i nettet til 1-2. Mere skete der ikke i en noget rodet første halvleg af Barca.

Anden halvleg blev indledt med en situation, hvor Piqué var tæt på at sende bolden i eget net, men ellers virkede Barca i god kontrol i halvlegens indledning. Efter 51 minutter var det tæt på en 1-3 scoring, da Messi slap fri i feltet, men forsøget blev blokeret af målmanden. Messi fik en ny mulighed lige efter, men denne gang forbi mål. Deportivo havde dog ikke givet op og de kom ind i en god periode. Først var det Lucas Pérez der afsluttede godt efter en lille time, hvor Ter Stegen reddede og kort efter kom så udligningen til 2-2. Et godt angreb blev sat op, hvor Barca-forsvaret blev spillet tyndt, så Colak kunne udligne i helt fri position.

Scoringen skabte en enorm gejst hos hjemmeholdet, der fik sat Barca under pres. Der blev skabt nogle farlige situationer hvor forsvaret var på hælene. Det var tæt på at koste en scoring i det 70. minut, da Ter Stegen reddede et forsøg på selve stregen. Barca kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen og bolden blev hurtigt smidt væk. Efter en svær periode lykkedes de dog igen med at få ro over spillet og hjemmeholdets offensiv blev stoppet. Suárez fik en god mulighed et kvarter før tid efter en omstilling, men han sendte bolden i sidenettet. Barca var igen i kontrol og 10 minutter før tid opsnappede Messi bolden udenfor feltet til en stor mulighed, men afslutningen strøg forbi mål. Lige var det Suárez der kom helt fri, men han måtte se Deportivo-keeperen hive en flot redning frem.

Minuttet efter kom den forløsende scoring til 2-3, da Denis Suárez igangsatte et angreb, hvor bolden endte hos Luis Suárez. Han kunne afslutte selv, men i stedet spillede han på tværs til Messi, der sikkert ekspederede bolden i nettet. Der gik blot tre minutter inden at den igen lå i hjemmeholdets mål. Endnu en gang var det Luis Suárez der spillede Messi fri, der med et hattrick gjorde det til 2-4. Minuttet efter ønskede Valvderde at Riazor kunne hylde Iniesta, der kom på banen i stedet for Rakitic. Flot gestus af Barca-træneren.

Mere skete der ikke og Barca vandt således kampen med 2-4 og det spanske mesterskab kom i hus. 

.:FORSIDE:.