Deportivo - FC Barcelona 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 12.03.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Denis Suárez (Alcácer 77’), Gomes (Rakitic 58’), Turan (Iniesta 58’), Messi, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Umtiti, Digne, Iniesta, Rakitic, Aleña og Alcácer.

Mål: 1-0 Joselu (40’), 1-1 L. Suárez (46’), 2-1 Bergantiños (74’) 

Referat klar cirka kl. 18.30

Tre dage efter den utrolige 6-1 sejr over PSG, skulle Luis Enrique og hans spillere på besøg hos nedrykningstruede Deportivo i ligaens 27. runde. Her havde Barca-træneren valgt at lade Neymar og Rafinha blive hjemme og derudover blev Umtiti, Iniesta og Rakitic sat ud på bænken. Det betød en del ændringer i opstillingen i forhold til kampen mod PSG.

Deportivo overlod frivilligt initiativet til Barca og det betød en markant catalansk dominans i kampens indledning. Alligevel var det hjemmeholdet der kom til opgørets første afslutning, men her sad bolden lige i favnen på Ter Stegen. Deportivo gik kun sporadisk frem i et højt pres, som ikke gav Barca de store problemer. Det betød at hjemmeholdet stod foran eget felt og forsvarede sig det meste af tiden. Barca havde dog tydeligt store problemer med at finde løsninger og Messi virkede ikke på toppen. Hverken hans boldberøringer eller driblinger var skarpe nok og bolden blev ofte pillet fra ham

Der skulle gå 20 minutter før at Barca havde deres første forsøg, men her blev Messis skud blokeret til hjørne. Regnen begyndte at sile ned på Riazor og det gav begge mandskaber problemer med at stå fast på banen. Barca fortsatte med at dominere klart, men stadig uden at skabe det store. Gomes bidrog slet ikke med noget og heller ikke Denis Suárez lykkedes med ret meget. Efter en lille halv time burde Barca have bragt sig foran, da bolden blev sendt ind i feltet til en komplet fri Luis Suárez, man han headede svagt lige på målmanden. Lige efter var det André Gomes der kom fri i feltet, men i stedet for at dreje bolden mod mål, røg den langt forbi.

Barca begyndte at skabe lidt mere og efter 36 minutter var det tæt på igen, da Busquets spillede Sergi Roberto fri, men hans pasning til en komplet fri Luis Suárez blev opfanget af keeperen. Få minutter senere betød en fejl af Mascherano, at Deportivo fik gang i et angreb, hvor Joselu sendte et godt skud af sted og havde det ikke været for en imponerende redning af Ter Stegen, var hjemmeholdet kommet foran. Det gjorde de så på det efterfølgende hjørnespark, hvor først Mascherano missede en clearing og Ter Stegen ikke kunne holde på den våde bold. Det udnyttede Joselu til at banke bolden i nettet til en ufortjent 1-0 føring til Deportivo. Barca forsøgte at svare igen med to afslutninger af først Luis Suárez og dernæst Pique, men uden at udligningen kom.

Barca fik den bedst tænkelige start på 2. halvleg med en udligning efter blot et enkelt minut. Denis Suárez sendte bolden ind i feltet, hvor en retur endte hos Luis Suárez, der resolut bankede den i nettet til 1-1. Udligningen rystede ikke Deportivo, snarere tværtimod. De kom længere frem på banen og fik Barca sat under pres. Det gav en afslutning af Faycal efter 54 minutter, hvor bolden gik tæt forbi mål. Barca kunne slet ikke få styr på spillet og det var nok årsagen til, at Luis Enrique foretog en dobbelt udskiftning efter en lille time, da Iniesta og Rakitic afløste Gomes og Turan, der begge havde været anonyme. Det betød samtidig, at Denis Suárez rykkede op i angrebets venstre side.

Kampen var åbnet op og Deportivo spillede forbavsende godt med, hvilket tydeligt passede tilskuerne på Riazor. De kunne se, at deres hold ikke var uden chance for point mod et tandløst Barca-mandskab. Messi var kun en skygge af sig selv og heller ikke Iniesta eller Rakitic kunne sætte sit præg på spillet. Deportivos defensiv fungerede samtidig godt og Barca kom ikke frem til noget i længere periode. Et kvarter før tid var det uhyre tæt på et føringsmål til Deportivo, da Arribas sendte et godt skud af sted, med Ter Stegen hev endnu en fantastisk redning frem, hvor bolden gik til hjørne. Hjørnesparket blev sendt ind over, hvor Alba blev den lille i en duel med Bergantiños, der headede den i nettet uden chance for Ter Stegen. 2-1 til hjemmeholdet og frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere.

Luis Enrique sendte Alcácer på banen i stedet for Denis Suárez. Der blev satset fremad banen og 10 minutter før tid var Luis Suárez tæt på at udligne, med her kom målmand Lux ned og afværgede. Lige efter forsøgte Messi sig med et svagt skud der var kendetegnende for hans dårlige aften. Barca kastede alle mand med frem og da uret rundede 90 minutter, fik de frispark udenfor feltet i en perfekt position for Messi. Han var dog igen uskarp med et spark et godt stykke over mål. Satsningen frem af banen gav Deportivo mulighed for kontra og i overtiden kom Juselu helt alene med Ter Stegen, men igen viste tyskeren høj klasse. Lige efter slog hjemmeholdet kontra igen, hvor to mand kom alene mod mål, men på utroligste vis udnyttede de ikke chancen til en 3-1 scoring.

Mere skete der ikke og Barca tabte dermed sensationelt med 2-1 til Deportivo, der kæmper for at undgå nedrykning - et kæmpe antiklimaks efter onsdagens 6-1 sejr over PSG.

.:FORSIDE:.