Deportivo Alavés – FC Barcelona 0 - 6

FCBARCELONA.DK - 11.02.17


FC Barcelona: Ter Stegen, Digne, Umtiti (Alba 66’), Mathieu, Vidal, Busquets (Iniesta 65’), Gomes (Sergi Roberto 72’), Rakitic, Messi, Luis Suárez, Neymar

Bænk: Cillessen, Sergi Roberto, Alba, Denis Suárez, Iniesta, Aleña og Alcácer

Mål: 0-1 Luis Suárez (37’), 0-2 Neymar (40’), 0-3 Messi (59’), 0-4 Alexis, selvmål (63’), 0-5 Rakitic (65’), 0-6 Luis Suárez (67’)

I ligaens 22. spillerunde skulle Barca en tur til Baskerlandet for at møde oprykkerne fra Alavés, der nærmest sensationelt havde vundet med 1-2, da de to mandskaber mødtes på Camp Nou i september måned. Luis Enrique valgte noget overraskende at starte med Iniesta på bænken, hvilken gav plads til Gomes på midtbanen. I fraværet af både Piqué og Mascherano, var det Umtiti og Mathieu der fik pladserne i det centrale forsvar.

Barca satte sig på spillet fra første minut og selvom Alavés forsøgte at gå op i et højt pres, gav det ikke gæsterne de store problemer. Første afslutning kom fra Messi efter blot 5 minutter, hvor målmanden fik afværget. Barca spillede bolden tålmodigt rundt og Alavés blev presset tilbage foran eget felt. Der skulle gå et kvarter inden at Barca igen var tæt på, da Aleix Vidal fik en god mulighed, hvor bolden strøg lige over mål.

Barca dominerede klart og midt i halvlegen brændte det igen på foran hjemmeholdets mål. Messi forsøgte sig i to omgange, men i begge tilfælde blev hans skud blokeret. Det massive overtag gav Barca en håndfuld hjørnespark og det var netop på et hjørnespark, at Alavés fik sat en hurtig omstilling i gang. Her kunne Digne slet ikke følge med Theo, der kom helt alene med Ter Stegen, men tyskeren kom godt ud af målet og fik pareret. Meget vigtig aktion af Barca-keeperen. Minuttet efter var det Gomes der kom til en helt åben chance i den modsatte ende af banen, men også han måtte se målmanden redde.

Alavés blev hurtigt blev presset tilbage igen, hvor Barca tålmodigt fortsatte med at søge huller i forsvaret og det lykkedes efter 37 minutter. Her spillede Rakitic ud til Aleix Vidal i højre side. Han lagde en hård præcis pasning ind foran mål, hvor Luis Suárez kom stormende og gjorde det til 0-1. Der gik kun tre minutter inden at den catalanske føring blev fordoblet. En kæmpefejl af Alavés-keeper Pacheco betød, at Luis Suárez kunne headede bolden til Neymar, der sendte den i nettet til 0-2. Mere skete der ikke i en første halvleg som Barca havde siddet totalt på og hvor de fortjent var foran.

Alavés lagde ud efter pausen med at skabe en kæmpe mulighed hvor Barcas forsvar blev spillet tyndt, men Theo sendte bolden over mål. Stor afbrænder der kunne have skabt spænding i kampen. Hjemmeholdet var klart mere offensive end i de første 45 minutter, men det varede ikke længe, før at Barca igen var i fuld kontrol. Der blev holdt godt på bolden og Alavés måtte på ny rykke tilbage foran eget felt. Efter en lille time var baskerne dog pludselig farlige igen på en omstilling og havde det ikke været for en solid indgriben af Digne, kunne der godt være blevet reduceret.

Efter en times spil lukkede Messi så kampen, da han fik bolden med sig og kom ind i feltet, hvorefter han med usvigelig sikkerhed fik den i nettet til 0-3. Scoringen blev samtidig startskuddet til nogle fantastiske minutter for Barca. Der gik nemlig kun fire minutter inden at Messi var på spil igen og her var hjemmeholdets Alexis uheldig at sende bolden i eget net. Blot minuttet senere kom scoringen så til 0-5. Har var det Rakitic der modtog bolden i højre side og han sendte den flot over i modsatte målhjørne. Luis Enrique betragtede kampen som afgjort og Iniesta og Alba kom på banen i stedet for Busquets og Umtiti. Det betød, at Digne rykkede ind på en uvant position i det centrale forsvar.

Trængslerne for hjemmeholdet var ikke slut endnu, for blot to minutter efter Rakitic’ scoring, kom Luis Suárez på tavlen for anden gang. Det var først Neymar der måtte se keeperen parerer et skud, hvorefter Suárez var klar på riposten. 0-6 og dermed havde Barca scoret fire mål på kun otte minutter. Herefter var det Gomes’ tur til at gå ud, da han blev afløst af Sergi Roberto, der tog plads på midtbanen.

Med den solide føring slap Barca foden noget fra speederen og der var ikke længere fart i spillet opad banen. Det handlede mest om at spare kræfter til tirsdagens Champions League kamp mod PSG og det kunne tydeligt ses på spillet. Fem minutter før tid var der dramatik, da Aleix Vidal blev udsat for en hård glidende tackling, hvor hans ankel så ud til at være brækket. Den sad i en helt forkert vinkel og han blev båret ud med kraftige smerter. Ærgrelig skade for Vidal, der har vist store fremskridt på det seneste. Barca måtte derved slutte kampen med kun 10 spillere og selvom Alavés satte Ter Stegen på et par prøver i slutfasen, blev der ikke reduceret.

Barca vandt dermed fortjent med 0-6 efter en kamp de havde siddet totalt på, men hvor glæden over sejren blev dæmpet af Vidals alvorlige skade.

.:FORSIDE:.