Deportivo Alavés – FC Barcelona 0 - 2

FCBARCELONA.DK - 23.04.19

// Alavés

Valverde havde ladet Rakitic blive hjemme til kampen mod Alavés og derudover valgte han at bænke nøglespillere som Alba, Lenglet, Arthur og Messi. Det til trods for, at en sejr ville bringe mesterskabet meget tæt på. Med Alba på bænken blev det Sergi Roberto der tog den for ham uvante plads som venstre back.

Barca lagde ud med god fart i bolden og det var tæt på at give resultat allerede i det 6. minut, hvor Suárez kom fri, men han afsluttede lige på målmanden. Bolden røg ud til Coutinho til en ny åben chance, men her blev skuddet blokeret. Minuttet efter forsøgte Suárez sig igen, men uden at der var snert i afslutningen. Der stod Barca på det hele i kampens første kvarter, hvor hjemmeholdet stod med ni mand foran eget felt og forsvarede sig.

Efter den gode start gik tempoet noget ud af Barcas spil, men de havde stadig bolden det meste af tiden. Alavés’ defensiv fungerede bedre og Barca havde svært ved at finde huller. Coutinho og Dembélé forsøgte flere gange at skabe noget på egen hånd, men uden held. I stedet smed de begge en masse bolde væk. Man skulle frem til midt i halvlegen før at Barca afsluttede igen, da Coutinho sendte et ufarligt skud lige i favnen på målmanden.

Barca fortsatte med at have bolden stort set hele tiden og efter en halv time lykkedes kombinationerne endelig. Det skabte en mulighed til Suárez, men bolden blev afværget til hjørne. Som tiden gik kom Alavés lidt bedre med og i det 36. minut var de farlige for første gang, da et indlæg var tæt på at skabe problemer, men Ter Stegen greb godt ind. Kort efter forsøgte baskerne sig igen med et hovedstød der gik over mål. Mere skete der ikke i en første halvleg som Barca havde siddet totalt på, men hvor de ikke havde fået udbytte af den klare dominans.

Alevés indledte anden halvleg med et forsøg fra distancen som ikke gav Ter Stegen problemer. Det var dog Barca der fortsat var i kontrol og efter 54 minutter lykkedes de endelig at kombinere sig igennem. Sergi Roberto spillede ind til Suárez i feltet, hvor han smart spang over bolden, så Aleñá kom fri. Catalaneren svigtede ikke og så var Barca foran 0-1.

Få minutter efter lagde Dembélé et frispark ind i feltet, hvor den tilfældigt endte hos Umtiti, der sparkede den over stregen. Dommeren dømte i første omgang offside, men tog VAR i brug for at se om en Alavés-spiller havde haft hånd på bolden. Resultatet blev, at Barca fik straffe. Det tog Luis Suárez sig sikkert af og så førte Barca 0-2. Lige efter valgte Valverde at sende Messi på banen i stedet for Dembélé.

De to hurtige mål tog humøret noget fra hjemmeholdet og Barca havde ingen problemer med at holde på bolden. De spillede den rundt nærmest efter behag og i det 69. minut var det uhyre tæt på endnu en catalansk scoring, da Messi måtte se målmanden hive en flot redning frem. Lige efter blev Semedo afløst af Jordi Alba. Et kvarter før tid var en skidt pasning af Vidal tæt på at koste en reducering, men Jony sendte bolden tæt forbi Barcas mål.

Alavés gik længere frem på banen i kampens sidste kvarter, men uden at det skabte de store problemer for Barca. De spillede sig godt ud af presset, men det var tydeligt at de ikke længere satsede 100% fremad banen. Det handlede om at kontrollere kampen, så sejren ikke kom i fare. Med få minutter tilbage blev Aleñá klappet fra banen efter en flot kamp, da han blev afløst af Arthur. Barca sluttede af med en god mulighed til Coutinho, men brasilianeren sendte bolden forbi. Mere skete der ikke og Barca hentede en fortjent sejr på 0-2.