Cultural Leonesa – FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 31.10.18

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Miranda, Chumi, Cuenca (Lenglet 60’), Samper (Aleñá 32’), Vidal, Denis Suárez, Malcom (Arthur 80’), Dembélé, Munir

Bænk: Iñaki Peña, Arthur, Rafinha, Lenglet, Sergi Roberto, Aleña og Riqui Puig

Mål: 0-1 Lenglet (90’)

Barca tog hul på Copa del Rey i 1/16 finalen, hvor de mødte Cultural Leonesa i det første af to opgør. Valverde havde ladet de fleste af sine stamspillere bliver hjemme, så det var et reservespækket hold suppleret med B-holdsspillere, der blev sendt på banen. Det betød debut til Miranda, Chumi og Cuenca.

Barca satte sig på spillet i indledningen, men uden at det førte det store med sig. I stedet var det hjemmeholdet der afsluttede først efter 9 minutter, hvor bolden gik forbi mål. Et par minutter senere lavede Semedo en stor fejl der gav Cultural en helt åben mulighed, hvor Cillessen måtte ud i fuld længde for at afværge.

Barca fortsatte med at have mest spil, men det var tydeligt, at holdet ikke var spillet sammen. Der var ikke rigtig flow i spillet og Cultural spillede derfor godt med. Den catalanske offensiv havde det svært, selvom især Malcom arbejdede energisk, mens Dembélé smed en del bolde væk. Det spillede også ind, at hjemmeholdet gik særdeles hårdt til Barca-spillerne og begik en del frispark, hvilket tydeligt frustrerede Valverde ude på sidelinjen.

Ingen af de to hold evnede at komme frem til afslutninger, så det var en noget tam forestilling tilskuerne i León var vidner til. Efter 32 minutter var der dårligt nyt til Sergi Samper, der måtte udgå med noget der lignede en fiberskade i læggen. Ærgerligt for ham i sæsonens første kamp, hvor det altså kun blev til en halv time. Carles Aleñá kom ind i stedet og Vidal overtog pladsen på den defensive midtbane.

Kampen fortsatte i samme spor, hvor der ikke rigtig skete noget. Barcas problemer med at skabe chancer fortsatte halvlegen ud og de måtte gå til pause uden at have en eneste seriøs afslutning i de første 45 minutter.

Billedet var det samme i anden halvlegs start, hvor Cultural kom til en afslutning fra distancen i det 52. minut. Her sad bolden dog lige på Cillessen. Barca havde tydelige problemer med at få bare en smule system i spillet, for de kom ikke rigtig nogle vegne. Efter en times spil valgte Valverde at sende Lenglet på banen i stedet for Cuenca.

Kort efter fik Barca et frispark et stykke udenfor feltet og det tog Dembélé sig af, med et skud der gik langt over. Minuttet efter var det Cultural der fik en lignende mulighed, hvor Cillessen greb godt ind. Man skulle hen til kampens 70. minut, før at Barca havde sin første afslutning indenfor rammen. Det var Aleñá der skød fra distancen, men han måtte se keeperen redde.

Et kvarter før tid var det uhyre tæt på en føring til hjemmeholdet. Et hjørnespark var tæt på at snyde Cillessen, men bolden ramte stolpen og røg ud i feltet. Her sendte en Cultural-spiller et hårdt skud af sted, men Barca-keeperen hev en flot og vigtig redning frem. 10 minutter før tid gik Malcom ud og Arthur kom ind i stedet. Fem minutter senere var der endelig noget der lykkedes for Barca, da Aleñá fandt Munir i feltet, men hans skud endte over mål. Her burde han have bragt sit hold foran.

Barca fik sat Cultural under pres i kampens sidste minutter og i det sidste ordinære minut fik de endnu et frispark et stykke udenfor feltet. Denne gang sendte Dembélé bolden ind i feltet, hvor Lenglet fik hovedet på og gjorde det til 0-1. I overtiden var Denis Suárez tæt på at fordoble føringen, men bolden sneg sig forbi mål. Dermed fik Barca en smal sejr efter en kamp hvor tingene ikke fungerede.

Returkampen på Camp Nou spilles i starten af december. 

.:FORSIDE:.