Celta Vigo – FC Barcelona 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 17.04.18

FC Barcelona :Ter Stegen, Semedo, Mina, Vermaelen, Digne, Paulinho, Gomes (Sergi Roberto 60’), Coutinho (Messi 60’), Denis Suárez, Alcácer, Dembélé (Vidal 77’)

Bænk: Cillessen, Vidal, Sergi Roberto, Umtiti, Alba, Messi og Luis Suárez

Mål: 0-1 Dembélé (36’), 1-1 Johny (45’), 1-2 Alcácer (64’), 2-2 Aspas (82’) 

Ernesto Valverde overraskede ved at stille med næsten udelukkende reserver i ligaopgøret mod Celta. Det var tydligt, at han ønskede at spare spillere til lørdagens pokalfinale. Det betød et helt uvant opstilling, hvor der blev til sjælden spilletid for spillere som Vermaelen, Mina, Digne, Gomes, Denis Suárez og Alcácer. Messi tog for en sjælden gangs skyld plads på bænken.

Det var to hold der ville frem på banen der mødtes i Vigo og det var Barca der fik kampens første store chance, da Denis Suárez i det 7. minut afsluttede et flot angreb med et skud tæt forbi mål. Få minutter efter kom svaret fra Celta, da Maxi blev spillet helt fri foran mål, men Ter Stegen dækkede godt af og parerede. Lige efter var det Alcácer der kom til en åben chance, men han misbrugte med en forkølet afslutning.

Efter den livlige start faldt der lidt mere ro over tingene en periode. Begge mandskaber forsøgte at skabe noget, men man skulle hen til det 25. minut, før der igen skete noget farligt. Her fik Paulinho hovedet på bolden på et hjørnespark, men han måtte se den tage stolpen. Celta slog straks kontra hvor Méndez kom helt fri, men han brændte med et skud der tog ydersiden af stolpen. Celta var farlige igen et par minutter senere, men her kom Mina ned med en vigtig blokering.

Det var tydeligt at det var et uprøvet forsvar som Barca spillede med, for det virkede ikke overbevisende hvad der blev budt på rent defensivt. Især Vermaelen virkede rusten. Efter 34 minutter var hjemmeholdet tæt på igen, hvor Ter Stegen måtte ud i fuld længde for at redde skuddet fra Méndez. Kort efter mistede Celta bolden på midtbanen, så Barca kunne starte en omstilling. Her endte bolden hos Dembélé på kanten af feltet, hvor han med et godt venstrebensskud sendte den i nettet til en catalansk 1-0 føring, i øvrigt hans første scoring i ligaen.

Blot et par minutter senere var Paulinho tæt på at kunne øge føringen, da Coutinho fandt ham i feltet tæt foran mål, men bolden blev sparket væk for næsen af ham. I halvlegens sidste minut smed Gomes bolden hovedløst væk så Celta kunne starte en kontra. Her blev bolden spillet ind foran mål, hvor Johny fik skubbet den over stregen til en 1-1 udligning. Det blev slutningen på en underholdende og jævnbyrdig første halvleg.

Anden halvleg blev indledt uden at nogle af holdene fik sat sig igennem de første minutter. I det 52. minut var det Denis Suárez der energisk kom til en afslutning, som keeperen fik blokeret. Minuttet efter var det Celtas tur, da Jozabed kom fri og sendte et skud tæt forbi Barcas mål. Stor chance til hjemmeholdet. Efter en times spil foretog Valverde en dobbelt udskiftning, da Messi og Sergi Roberto kom på banen i stedet for Coutinho og Gomes.

Messis tilstedeværelse ændrede straks Barcas spil. De holdt bedre på bolden og kombinationerne virkede bedre. Det gav resultat blot fire minutter senere, da Semedo kombinerede godt med Dembélé, hvorefter han sendte bolden ind foran mål. Her var det svært at se om det var Paulinho eller Alcácer der havde sidste fod på bolden, men var sidstnævnte der blev krediteret for scoringen. 1-2 til Barca. Minuttet efter var Celta tæt på en udligning, da Aspas sendte et skud af sted, der strøg et par centimeter forbi mål.

Celta fik tilkæmpet sig et overtag og i det 70. minut blev Aspas spillet helt fri i dybden. Sergi Roberto så ingen anden mulighed end at holde spanieren tilbage lige udenfor feltet og så kom det røde kort korrekt op af dommerens lomme. Dermed var Barca reduceret til 10 mand. Frisparket sendte Aspas tæt over mål. Med 10 mand på banen var Barca tvunget tilbage og det var kun Messi der lå i front. Celta kom i klart overtag, mens Barca havde svært ved at holde på bolden. 10 minutter før tid valgte Valverde at sende Aleix Vidal på banen i stedet for Dembélé.

Celta pressede på og i det 82. minut kom udligningen til 2-2. Bolden blev sendt ind foran mål, hvor Ter Stegen fik pareret så den ramte Aspas, der med armen skubbede den i mål. Det så dommeren dog ikke og målet blev derfor ukorrekt godkendt. Skidt dommerkendelse. Med 10 mand på banen virkede Barca tilfredse med et uafgjort resultat, og de forsøgte at holde på bolden. Det var dog Celta der pressede på, men de havde svært ved at komme frem til noget. Det lykkedes dog i det 90. minut da Maxi Gomes kom fri i feltet, men her greb Ter Stegen og Digne godt ind i fællesskab. Her kunne Barca have tabt kampen. Mere skete der ikke og Barca lykkedes med et hente et 2-2 resultat trods et reservespækket hold og 20 minutter i undertal.

.:FORSIDE:.