Celta Vigo – FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 04.01.18

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne, Gomes, Busquets, Paulinho (Rakitic 71’), Vidal (Sergi Roberto 78’), Arnaiz (Dembélé 71’), Denis Suárez.

Bænk: Ter Stegen, Alba, Mascherano, Rakitic, Sergi Roberto, Dembélé og Aleñá

Mål: 0-1 Arnaiz (15’), 1-1 Sisto (31’)

Det var i stor stil reserverne der blev sendt i aktion, da Barca spillede den første af to 1/8 finaler mod Celta Vigo i Copa del Rey. Spillere som Messi, Luis Suárez og Iniesta var blevet hjemme i Barcelona, mens bænken var fyldt af nøglespillere. Her sad også den tilbagevendte Ousmane Dembélé.

Der blev lagt ud i et højt tempo fra begge sider. Barca blev mødt af et højt pres og det forhindrede dem i at få rytme i spillet og det var da også hjemmeholdet der var først blev farlige. Det var da Aspas slap fri foran mål, men Semedo kom godt tilbage og forhindrede en afslutning. Celta var mest målsøgende i sit spil, mens Barca havde svært ved at skabe noget, så catalanerne var sjældne gæster foran det galiciske felt.

Efter et kvarters spil fik catalanerne sat gang i en omstilling, hvor Gomes blev sendt af sted af Denis Suárez. Bolden blev spillet ind foran mål, hvor Arnaiz fik drejet den i nettet til en ikke helt fortjent 0-1 føring. Målet ændrede ikke på, at Barca havde mere end svært ved at få styr på spillet. Det høje pres fra Celta betød mange boldtab og Cillessen blev ofte tvunget til at sparke op af banen. Hjemmeholdets pres gav resultat efter en halv time, hvor først Aspas sendte bolden på undersiden af overliggeren, hvorefter Sisto bankede den op i nettaget fra en spids vinkel. 1-1 på Balaídos.

Man skulle hen til halvlegens sidste fem minutter, før der igen skete noget. Først var Daniel Wass der sendte et skud forbi mål og det gentog Gomes kort efter i den anden ende. Også Paulinho forsøgte sig i slutfasen, men der kom ikke flere mål i en ret jævnbyrdig og tempofyldt første halvleg, hvor 1-1 var et retfærdigt billede af de første 45 minutter.

Det var Barca der lagde klart bedst ud efter pausen og det varede ikke længe, før at de blev farlige. Efter 50 minutter forsøgte Arnaiz sig med et forsøg der fik forbi mål og kort efter var han på spil igen, med samme resultat. Spillet fungerede langt bedre for Barca, der satte sig massivt på spillet, mens Celta stod det meste af tiden foran eget felt. Efter en time burde Barca været kommet foran, da Semedo spillede Denis Suárez komplet fri foran mål, men han missede fælt med en skidt afslutning forbi mål.

Blot et minut senere forsøgte Busquets sig fra distancen, men her prellede bolden af på oversiden af overliggeren. Det trak op til en Barca-scoring, men i stedet gik gassen ud af det catalanske spil og Celta kom bedre med. De kom til en stor mulighed midt i halvlegen, da indskiftede Emre Mor afsluttede svagt på Cillessen. Kort efter stod Dembélé klar på i sidelinjen og han kom på banen til sit comeback, da han afløste en dødtræt Arnaiz. Samtidig kom Rakitic ind i stedet for Paulinho.

Kampens sidste kvarter blev ret jævnbyrdigt og det virkede som om, at Barca var tilfreds med at tage fra Vigo med 1-1. Celta arbejdede hårdt for at få sejren og de fik sat Barca under pres i slutfasen. Det gav dem en god afslutning som Cillessen havde svært ved at holde, men hvor det ikke for alvor var tæt på. Det var det derimod i overtiden, da Sergi Roberto sendte et forsøg på ydersiden af stolpen. Mere skete der ikke og med 1-1 skaffede Barca sig et fornuftigt udgangspunkt til returkampen om uge. Opgøret i Vigo vil dog nok mest blive husket for Dembélés comeback, efter tre en halv måneds skadesfravær.

.:FORSIDE:.