Betis - FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 29.01.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Aleix Vidal, Piqué, Mathieu, Digne (Alba 68’), Rakitic, Denis Suárez (Gomes 60’), Turan (Sergi Roberto 68’), Messi, Neymar, Luis Suárez

Bænk: Cillesen, Sergi Roberto, Umtiti, Mascherano, Alba, Gomes, og Alcácer

Mål: 1-0 Alegría (74’), 1-1 Luis Suárez (90’)

Luis Enrique lavede en del om på holdet i forhold til torsdagens pokalsejr over Real Sociedad. Ud over at måtte undvære de skadede Iniesta, Busquets og Rafinha, valgte Barcas træner at spare Sergi Roberto, Alba og Mascherano, der alle tog plads på bænken. I Busquets fravær var det Rakitic der fik pladsen på den defensive midtbane foran forsvaret.

Betis lagde ud med at teste Ter Stegen efter blot to minutter, men tyskeren tog sig sikkert af langskuddet fra Ceballos. Kort efter var det Barcas tur til at forsøge sig, da Luis Suárez modtog bolden i feltet, men hans skud blev blokeret. Betis forsøgte sig med et højt pres og det var tæt på at give resultat efter 12 minutter, hvor Digne smed bolden væk foran eget felt. Også her var Ter Stegen på plads i målet da Castro afsluttede.

Hjemmeholdets høje og aggressive pres begyndte at give Barca problemer. De havde svært ved at holde på bolden og især Rakitic virkede usikker i spillet foran forsvaret. Her savnede Barca tydeligt den ro som Busquets giver holdet. Efter 20 minutter brændte det på igen foran Barcas mål, hvor Ter Stegen måtte ud i fuld længde, for at afværge et godt skud fra en meget aktiv Ceballos. Barca var i store problemer, for bolden blev smidt hurtigt væk samtidig med, at spillet op af banen ikke fungerede. Det betød at det meste foregik på andalusiernes præmisser. Messi havde ikke held med sit spil og heller Neymar ville det køre for.

Efter 38 minutters spil lykkedes det så endelig for Barca at skabe en mulighed, da Messi spillede Neymar godt fri i feltet, men brasilianerens afslutning gik over mål. Den chance burde han have fået mere ud af. Barca kom lidt bedre med i halvlegens sidste minutter, hvor de endelig fik sat Betis under pres, men uden at komme til afslutninger. Det stod derfor stadig 0-0 da dommeren fløjtede til pause efter 45 minutter, hvor det ikke havde fungeret for Barca.

Kampen fortsatte på samme måde efter pausen, med et Barca-mandskab uden ideer. Alligevel var det dem der først var tæt på, da Messi lagde en bold til Aleix Vidal, men han flugtede den forbi mål. Kort efter var det Betis’ Alegría der sendte et godt forsøg af sted, men her stod Ter Stegen klar med en redning. Efter en times spil foretog Luis Enrique sin første udskiftning, da Gomes blev sendt på banen i stedet for Denis Suárez. Portugiseren overtog pladsen foran forsvaret, mens Rakitic rykkede op på sin vante position.

Det ændrede dog ikke på Barcas spil og Betis fortsatte med at dominere klart. Det blev til et par farlige forsøg mod et usikkert Barca-forsvar, men uden at der blev scoret i denne omgang. Midt i halvlegen foretog Barca en dobbelt udskiftning, da Alba og Sergi Roberto afløste Digne og Turan. Det betød, at Sergi Roberto for en sjælden gangs skyld fik lov til at spille på midtbanen. Heller ikke det ændrede det store, for Betis fortsatte med deres offensiv der gav Barca store problemer. Efter 71 minutter sendte Ceballos et skud af sted, der tog oversiden af overliggeren og kort efter var det stolpen der kom i vejen, da Castro forsøgte sig. Piqué fik riposten sparket til hjørne. På dette hjørnespark faldt bolden ned for fødderne af Alegría, der i et klumpspil fik den i nettet til en 1-0 føring til hjemmeholdet. Ter Stegen appellerede for frispark, men dommeren godkendte målet.

Minuttet efter reagerede Barca med en situation, hvor en Betis-spiller sendte bolden over stregen inden den blev sparket væk, men på utroligste vis blev scoringen ikke godkendt, selvom bolden næsten var en halv meter inde. I samme situation blev Neymar revet om kuld i feltet, men heller ikke dette straffespark så dommeren. Endnu en blev Barca snydt i en afgørende situation. Lige efter var det tæt på selvmål igen, da en Betis spiller fik afværget på selv stregen.

Barcas satsning fremad banen gav Castro en ren friløber 10 minutter før tid, hvor han havde masser af tid og plads, men Ter Stegen kom godt ud af målet og fik afværget den scoring, der kunne have lukket kampen. Barca gav alt hvad de havde for at komme tilbage i opgøret, mens Betis forsvarede sig med alle mand. Først i kampens sidste ordinære minut kom Barca til en chance, da Messi opsnappede bolden foran feltet og spillede Luis Suárez fri. Han afsluttede køligt med en scoring til 1-1. Barca pressede på i dommerens tillægstid, men der kom ikke flere scoringer i opgøret.

Barca måtte således nøjes med det ene point efter en skidt kamp, som de kun kunne have tabt. 

.:FORSIDE:.