Atlético Madrid – FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 26.02.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Gomes 85’), Piqué, Umtiti, Mathieu (Digne 77’), Busquets, Rafinha, Iniesta (Rakitic 72’) , Messi, Luis Suárez, Neymar

Bænk: Cillessen, Alba, Digne, Gomes, Rakitic, Denis Suárez og Alcácer

Mål: 0-1 Rafinha (64’), 1-1 Godin (70’), 1-2 Messi (86’)

Det var to af ligaens mesterskabsaspiranter der mødtes, da Barca lagde vejen forbi Vicente Calderón til et opgør mod Atlético Madrid. Begge hold havde desperat brug for alle tre point, hvis de ville holde trit med konkurrenterne i toppen af tabellen. Luis Enrique overraskede med at have Mathieu med fra start på bekostning af Alba og også Rafinhas valg på midten vakte overraskelse

Den store respekt mellem de to mandskaber kunne ses på kampens indledning, hvor der ikke blev taget de store chancer. Barca forsøgte at holde på bolden, uden for alvor at søge fremad banen, mens Atlético stod på egen banehalvdel og ventede på muligheden for en omstilling. Det første kvarter bød derfor kun på et par afslutninger fra distancen, hvor først Godin og dernæst sendte Messi bolden over mål.

Efter en jævnbyrdig indledning på opgøret var det Atlético der fik tilkæmpet sig et overtag. De gik op i højt pres, der tydeligt gav Barca problemer. Det gav et par forsøg til hjemmeholdet, hvor Ter Stegen tog sig af et skud fra Godin og lige efter var det Umtiti der kom ned i en vigtig blokering, da Griezmann forsøgte sig. Barca havde store problemer med at få styr på spillet. Atléticos aggressive pres betød en masse boldtab for Barca, hvor midtbanen med Busquets, Iniesta og Rafinha slet ikke kunne holde på bolden. Heller ikke Messi så man meget til, mens Neymar forsøgte noget på egen hånd, men uden resultat.

Efter 26 minutter var det meget tæt på en føring til Atlético, da Griezmann sendte et skud af sted, men Ter Stegen hev en flot redning frem. Kort efter fik Barca gennemført et sjældent angreb, hvor Messi skød fra distancen. Oblak fik pareret, hvorefter Suárez energisk fik sendt bolden i nettet, men her mente dommeren han begik frispark og scoringen blev annulleret. Efter 34 minutter viste Ter Stegen sig flot frem igen, da han kom ned og forhindrede en kæmpe mulighed til Atlético. Samme minut slot Barca kontra, hvor Suárez fyrede et skud af, men her strøg bolden over mål.

Kampen var åbnet op og Barca var bedre med igen. Efter 40 minutter fik de et frispark lige udenfor feltet og her sendte Messi bolden mod målhjørnet, men han måtte se Oblak hive en fantastisk redning frem. Barca var tæt på igen i næstsidste minut inden pausen, da Piqué fik hovedet på et hjørnespark, men her reddede Oblak på selve mållinjen. Det blev dermed ved de 0-0 ved pausen efter en halvleg hvor Barca havde haft store problemer, men hvor de også havde haft muligheder for at score.

Barca lagde ud efter pausen med at skabe en kæmpe mulighed til Suárez der kom helt fri, men han brændte ved at dreje bolden forbi mål. Svaret kom prompte fra Atlético, for kun få minutter efter var det Griezmann der var på spil, men Ter Stegen var på ny på plads i målet. Tyskeren spillede virkelig en god kamp. Kampen var åbnet op og der blev kæmpet om hver eneste bold. Barca havde fortsat problemer med at kontrollere midtbanen, men de var bedre med end man havde set det i det meste af første halvleg. Begge hold fik et par hjørnespark, hvor Atlético virkede mest farlig, men ingen af dem fik udbytte af dem.

I det 64. minut kom kampen første scoring og den var til Barca. Neymar opsnappede bolden udenfor feltet og den endte hos Suárez, der optimistisk sendte et skud af sted. Bolden ramte et par modstandere og endte tilfældigt hos Rafinha, der sikkert gjorde det til 0-1. Dermed havde Barca kampen lige hvor de ville have den, men det varede ikke længe. I det 70. minut kom udligningen, da Godin kom højest på et hjørnespark og snittede bolden i nettet. Her var Ter Stegen chanceløs. 1-1 og kampen var igen helt åben. Lige efter foretog Luis Enrique sin første udskiftning, da Rakitic afløste en noget anonym Iniesta.

Kort efter var det Mathieu der humpende måtte forlade banen, efter at være vredet om på den ene ankel. Lidt overraskende var det Digne der kom ind i stedet. Begge mandskaber gik tydeligvis efter sejren og det kogte på Vicente Calderón, hvor tilskuerne som altid bakkede deres hold forbilledligt op. Der blev dog samtidig passet godt på bagude og som tiden gik virkede det som, at de to hold indstillede sig på en pointdeling.

Det blev der dog lavet om på i det 86. minut. Efter lidt tilfældigheder endte bolden hos Suárez, der fandt Messi i feltet. Han måtte først se Oblak parerer, men på riposten fik argentineren bolden over stregen. 1-2 og så var de tre point meget tæt på. Dommeren lagde fire minutter til og i allersidste minut kom Piqué med en frelsende fod, da Torres ellers var kommet helt fri. Mere skete der ikke og Barca fik dermed de tre point efter en kamp, der var blevet lige så intens og spændende som forventet.

 

.:FORSIDE:.