Atlético de Madrid – FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 01.02.17

FC Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Mascherano, Rakitic (Denis Suárez 58’), Gomes (Rafinha 72’), Messi, Luis Suárez, Neymar

Bænk: Masip, Mathieu, Vidal, Rafinha, Denis Suárez, Arda Turan og Alcácer


Mål: 0-1 Suárez (7’), 0-2 Messi (33’), 1-2 Griezmann (60’)  

Det handlede om første semifinale i Copa del Rey, da Barca mødte Atlético de Madrid på Vicente Calderón. Her var det målet at komme til returkampen om en uge med et godt resultat. I fraværet af de skadede Busquets og Iniesta, var det Mascherano og Gomes der fik de ledige pladser på midtbanen, mens Umtiti lå ved siden af Piqué i det centrale forsvar.

De to hold følte hinanden på tænderne i kampens første minutter, hvor der ikke blev taget for store risici. Barca havde bolden mest og efter syv minutter fik Mascherano brudt et Atlético-angreb, så bolden røg til Suárez på midterlinjen. Han var alene og omgivet af fire mand, men trak uimodståeligt mod mål, kom fri og drejede bolden i nettet med ydersiden. Fantastisk scoring af Barca-angriberen og en perfekt start for Barca på semifinalen.

Atlético forsøgte sig periodevis med et højt pres, men det gav ikke Barca de store problemer. Her viste Cillessen stor sikkerhed med fødderne, når han skulle skille sig af med bolden. Barca virkede sikker i sit spil, med undtagelse af Gomes, der smed en del bolde væk på midten. Der blev spillet med stor tålmodighed og da Atlético samtidig manglede den sædvanlige intensitet i sit spil, var det catalanerne der styrede begivehederne.

Efter 24 minutter burde Barca have øget føringen, da Suárez spillede til Neymar i feltet, men han ramte ikke bolden ordentligt. Her skulle han have ladet den gå videre til en komplet fri Messi, der tydeligt ærgrede sig. Skidt aktion af brasilianeren. Lige efter var det Suárez der var på spil, men i stedet for at afslutte selv, forsøgte han forgæves at finde Messi. Der gik dog ikke mange minutter, før at Barca-spillerne fik noget at glæde sig over. Messi modtog bolden på kanten af feltet, hvor han sendte et projektil af et skud af sted, hvor den tog indersiden af stolpen og gik i mål. 0-2 til Barca efter 33 minutter.

Scoringen rystede tydeligt hjemmeholdet, der havde svært ved at få spillet til at fungere. Derfor fortsatte Barca med at dominere, selvom Atlético hele sig forsøgte at skabe noget. Kort før pausen var hjemmeholdet farlige for første gang i opgøret, da Koke sendte et skud tæt over mål. Her havde Cillessen dog godt styr på bolden. Det blev sidste aktion og Barca-spillerne kunne går til pause med en fortjent og flot 0-2 føring.

Det var et helt anderledes tændt Atlético hold der indledte 2. halvleg. De fik straks sat Barca under et massivt pres og efter blot 5 minutter var det meget tæt på en reducering, men her kom Alba i vejen med en vigtig aktion. Barca kunne slet ikke finde sig selv. Bolden blev smidt hurtigt væk og det hele foregik på hjemmeholdets præmisser, hvor de havde fundet den velkendte intensitet frem. Efter 10 svære minutter lykkedes det for Barca at tage tempoet lidt ud af opgøret. Her valgte Luis Enrique at sende Denis Suárez i aktion i stedet for Rakitic, der havde arbejdet godt.

Blot få minutter senere fik Atlético udbytte af deres comeback, da Godin fandt Griezmann i feltet. Franskmanden headede sikkert bolden i nettet til en 1-2 reducering. Her kunne dommeren havde annulleret målet for et klart frispark mod Luis Suárez, men det skete ikke. Atlético fortsatte i samme spor og kort efter scoringen var det uhyre tæt på en udligning, da Cillessen hev en utrolig refleksredning frem, da Griezmann afsluttede tæt foran mål. Kort efter var det Carrasco der saksesparkede bolden lige over mål.

Barca havde tydelige problemer med hjemmeholdets aggressive spil og man så intet til den catalanske offensiv. De blev presset overalt på banen og det betød en masse boldtab, så spillet blev slået i stykker. Alligevel lykkedes det for dem at holde Atlético fra at skabe noget i en periode midt i halvlegen. Med 20 minutter tilbage var det Rafinha der blev sendt på banen i stedet for Gomes, der havde spillet en skidt kamp med mange boldtab. Kort efter fik Barca frispark lige for feltet. Det tog Messi sig af og her måtte keeperen helt op i målhjørnet for at forhindre en scoring. Lige efter var det Neymar der fik en åben chance, men han ramte bolden forkert, så det strøg langt over mål.

Atlético satsede fremad i søgen efter en udligning og 10 minutter var de tæt på at få god hjælp af Cillessen, der lavede et håbløst udkast. Han kunne være glad for, at Gameiro sendte bolden langt forbi mål. Lige efter var det den indskiftede Fernando Torres der havde et forsøg, der strøg tæt forbi den ene stolpe. Torres var på spil igen fem minutter før tid, denne gange efter en stor fejl af Mascherano, men også her manglede skarpheden hos Atlético-angriberen. Barca var under et massivt pres i kampens sidste minutter, hvor hjemmeholdet kom til to afslutninger mere, men uden at få den udligning de kæmpede så hårdt for.

Barca vandt dermed kampen med 1-2, specielt på baggrund af den flotte første halvleg. Resultatet er et glimrende udgangspunkt inden returkampen på tirsdag på Camp Nou. 

.:FORSIDE:.