Atlético de Madrid – FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 24.11.18

 FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Piqué, Umtiti, Semedo, Busquets, Sergi Roberto, Vidal (Malcom 84’) , Arthur (Dembélé 79’)), Suárez, Messi. 

Bænk: Cillessen, Lenglet, Rafinha, Aleñá, Malcom, Dembélé og Munir

Mål: 1-0 Diego Costa (78’), 1-1 Dembélé (90’)

Det var topopgør i ligaen da Atlético de Madrid og Barca mødtes i en direkte kamp om førstepladsen i ligatabellen. Barca måtte undvære de skadesramte Coutinho og Rakitic, hvilket betød ændringer i startopstillingen til kampen. Samtidig vendte Umtiti tilbage fra hans lange skadespause.

Atlético stillede sig afventende tilbage på egen banehalvdel og overlod frivilligt initiativet til Barca. Det gav et massivt overtag i boldbesiddelse til catalanerne, uden at der kom det store ud af det. Det blev kombineret rundt i søgen efter huller, men hjemmeholdets defensiv var solid. Samtidig manglede der også fart i Barcas spil.

Atlético forsøgte sig med et par halvhjertede omstillinger, men Barcas genpres fungerede fint, så det var en noget ensidig forestilling på Wanda Metropolitano. Man skulle således hen til kampens 20. minut før der blev afsluttet for første gang. En hjørnesparkskombination bragte Sergi Roberto fri i feltet, men han sendte bolden lige i favnen på Oblak. Kort fik Barca et frispark et stykke udenfor feltet, men her sendte Messi bolden langt over mål.

Selvom Barca havde bolden klart mest var det samtidig tydeligt, at de have stor fokus på defensiven. Der blev ikke satset 100% fremad banen og det led det målsøgende spil under. Messi gik ofte langt tilbage for at skabe spillet, men heller ikke det ændrede på kampen. Det hele var meget taktisk med to hold der havde stor respekt for hinanden. I halvlegens sidste minut måtte Sergi Roberto udgå med en skade i baglåret, så Barca sluttede den kedelige og begivenhedsløse første halvleg med kun 10 mand på banen.

Rafinha blev sendt på banen fra anden halvlegs start i stedet for den skadede Sergi Roberto. Atlético kom lidt længere frem på banen og det åbnede kampen lidt op og der blev også spillet i et højere tempo. Chancerne udeblev dog stadig og var først efter en lille time at der blev afsluttet første gang efter pausen, da Messi sendte et frispark lige i hænderne på Oblak.

Lige efter betød et boldtab af Arthur, at Atlético fik gang i en omstilling, hvor de kom i overtal. Bolden blev sendt ind foran mål til Diego Costa, men her fik Piqué sat en vigtig blokering ind. Det var reelt hjemmeholdets første farlige situation i opgøret. Kampen blev mere intens og det kom til lidt sammenstød spillerne imellem og det gav et par gule kort til begge sider.

Barca havde fortsat bolden klart mest, men uden at få noget ud af overtaget. Der blev kæmpet hårdt om hver eneste bold og et kvarter før tid appellerede Atlético for straffe, efter at bolden havde ramt Vidal på armen i feltet. Det dømte dommeren dog ikke, efter at have konsulteret VAR. Hjemmeholdet pressede mere på og i det 78. minut sendte de et hjørnespark ind foran mål, hvor Diego Costa kom foran Rafinha ved fjerneste stolpe og headede bolden i nettet til 1-0. Dermed var hjemmeholdet foran på deres første afslutning i kampen.

Valverde reagerede hurtigt ved at sende Dembélé og Malcom på banen i stedet for Arthur og Vidal. Alt blev kastet frem og det gav udbytte i kampens sidste ordinære minut, hvor bolden endte hos Dembélé i feltet. Han sendte den sikkert mellem benene på Oblak til en vigtig 1-1 udligning.

Ingen af holdene var tæt på at hente sejren i kampens overtid og det sluttede dermed 1-1 efter en kamp hvor det ikke havde fungeret for Barca, men hvor de alligevel kunne rejse hjem med det ene point.

.:FORSIDE:.