Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 0 - 2

FCBARCELONA.DK - 28.10.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Paulinho, Gomes (Semedo 80’), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Semedo, Digne, Denis Suárez, Deulofeu, Alcácer samt Oriol Busquets.

Mål: 0-1 Messi (37’), 0-2 Paulinho (90’)

Valverde bød på en del ændringer på holdet, med såvel Paulinho som Gomes i startopstillingen, i en klar 4-4-2 formation med Messi og Suárez alene i front. Til opgøret måtte Valverde undvære den skadede Iniesta og den sygdomsramte Mascherano.

Der blev lagt ud i et højt tempo fra begge sider og det varede ikke længe, før at første afslutning kom. Den stod Messi for, men hans skud gav ikke Bilbaos keeper de store problemer. Hjemmeholdet spillede med stor intensitet og pressede Barca overalt på banen. Spillet bølgede frem og tilbage, uden at der kom flere afslutninger i kampens første kvarter.

Efter 18 minutter var det Bilbao der forsøgte sig med et skud, som Ter Stegen kom godt ned til. Kort efter var det endnu tættere på en baskisk føring, da Aduriz blev spillet fuldstændig nøgen foran mål og havde masser af tid, men Ter Stegen hev en ren verdensklasseredning frem. Her viste tyskeren virkelig sin betydning for Barca. Blot et minut senere brændte det på i den anden ende. Barca fik sat et godt angreb op, hvor bolden blev spillet hurtigt rundt, så Messi kom helt fri i feltet. Han driblede forbi målmanden, men sendte bolden på ydersiden af stolpen. Her burde Barca-topscoreren have bragt sit hold foran.

Kampen fortsatte i et meget højt tempo og med masser af intensitet. Begge hold spillede friskt fremad banen og det virkede kun om spørgsmål om tid, før der ville komme en scoring. Den kom så i det 37. minut og var til Barca. Messi sendte Alba til baglinjen og modtog hurtig bolden retur i feltet, hvorefter han sendte den under målmanden til 0-1. Flot angreb af Barca. Blot et par minutter senere var det uhyre tæt på endnu en Barca-scoring, da Paulinho sendte et drøn af et skud på overliggeren. Barca dominerede i halvlegens slutfase, men uden at der kom flere scoringer inden pausefløjtet.

Bilbao kom længere frem på banen fra 2. halvlegs start og det satte Barca under pres. Spillet foregik på hjemmeholdets præmisser og det blev til et par hjørnespark. Netop på et hjørnespark efter 53 minutter var det tæt på en udligning, da Raul Garcia headede på oversiden af overliggeren. Barca havde svært ved at få styr på spillet. De virkede stressede af hjemmeholdets pres og det betød en masse boldtab.

Bilbaos satsning gav mere plads til Barca, men det evnede de ikke at udnytte. Der var et par få forsøg på omstillinger, men uden at det førte noget med sig. Spillet virkede i stedet febrilsk og Messi så man ikke meget til. Bilbao fortsatte i samme spor, godt bakket op af San Mamés som man kender det. Midt i halvlegen var hjemmeholdet tæt på igen, men Ter Stegen greb godt ind på afslutningen fra Williams.

Problemerne fortsatte for Barca mod et Bilbao mandskab der styrede det meste. Man så Barca-spillerne forsøge at trække tiden, for at få tempoet ud af kampen, hvilket viste hvor pressede de var. Bilbao var tæt på igen 10 minutter før tid på en god afslutning af Aduriz, men også her viste Ter Stegen sin klasse. Lige efter foretog Valverde sin eneste udskiftning i kampen, da Semedo afløste Gomes. Det betød, at Sergi Roberto rykkede op på midtbanen. Barca forsøgte mere at holde på bolden end at forsøge noget fremad, men den blev hurtigt pillet fra dem igen og fem minutter før tid var det tid til en ny klasseredning af Ter Stegen, da han tog sig af endnu et forsøg fra Aduriz. Flot kamp af Barcas tyske målmand.

Baskerne satsede hele butikken til sidst og det gav Barca en kontra i overtiden, hvor de kom tre mod to. Messi spillede Suárez fri, der måtte se sit skud pareret. Paulinho var dog klar på riposten og kunne nemt sende bolden i nettet til 0-2. Dermed var kampen afgjort og Barca fik de tre vigtige point, men det skete efter en rigtig svær aften på San Mamés.

.:FORSIDE:.