Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 0 - 0

FCBARCELONA.DK - 10.02.19

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet (Vermaelen 87’), Sergi Roberto, Busquets, Rakitic, Vidal (Aleñá 63’), Coutinho (Dembélé 75’), Messi, Suárez

Bænk: Iñaki Peña, Murillo, Vermaelen, Aleñá, Malcom, Dembélé og Boateng

Mål:

Barca kunne bringe sig otte point foran i ligaen, hvis de hentede de tre point mod Bilbao, men baskerne er altid svære at slå på egen bane. Valverde havde Messi med fra start, mens det var Semedo der fik pladsen som venstre back i stedet for den karantæneramte Jordi Alba. Dembélé var tilbage i truppen efter sin ankelskade, men startede på bænken.

Det var Bilbao der satte sig på spillet fra start med et højt pres, der gav Barca problemer i opspillet. Det betød en del catalanske boldtab, ligesom der var mere fart i hjemmeholdets spil. Netop et dumt boldtab af Vidal gav Bilbao en omstilling i det 11. minut, hvor Yuri sendte et skud tæt forbi mål.

Baskerne viste tænder igen fem minutter senere, denne gang efter et gennemspillet angreb. Her afsluttede Susaeta fra distancen med et flot skud, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og afværgede til hjørne. Flot og vigtig redning af tyskeren. Problemerne fortsatte for Barca med at holde på bolden og det hæmmede deres spil, der slet ikke virkede målsøgende. Den første catalanske afslutning kom midt i halvlegen, da Suárez sendte et indlæg fra Messi forbi mål.

Det var Bilbao der styrede begivenhederne mod et tandløst Barca-mandskab, der savnede ideer. Messi gik langt tilbage på banen for at styre spillet, men heller ikke det lykkedes. I det 37. minut forsøgte han så at tage sagen i egen hånd med et langskud, men her fik målmanden reddet til hjørne. Halvlegens sidste forsøg gik til Bilbao og det var uhyre tæt på, da Raul Garica sendte bolden lige forbi mål. Det blev således ved 0-0 ved pausen efter en skuffende indsats af Barca.

Barca lagde godt ud i anden halvlegs start, hvor der var klart mere fart i bolden. Det gav dem et overtag og hjemmeholdet stillede sig ned foran eget felt. Overtaget udmøntede sig dog ikke i afslutninger fra Barcas side, fordi de afgørende pasninger fejlede. Et frispark over mål fra Messi efter en times spil blev det dog til.

Kort efter skiftede Valverde ud for første gang, da Aleñá kom på banen i stedet for Vidal, der ikke havde bidraget med meget. Et par minutter senere lykkedes det for Bilbao at slå en farlig kontra, der gav San José en åben skudchance, men han brændte ved at sende bolden forbi. Barca fortsatte med at dominere, men fortsat uden at komme frem til noget der bare lignede en afslutning. Med et kvarter tilbage blev en anonym Coutinho så afløst af Dembélé.

10 minutter før tid var Bilbao uhyre tæt på at bringe sig foran, da et frispark blev sendt ind i feltet. Her fik Williams hovedet på tæt foran mål, men bolden sneg sig forbi målet. Hjemmeholdet kom bedre med og blot tre minutter senere var Williams på spil igen, da han kom komplet fri foran mål, men her viste Ter Stegen endnu en gang, hvor god en målmand han er. Her reddede han virkelig sit hold med en utrolig 100% redning. Det var Bilbao der sluttede kampen bedst og Barca evnede ikke at komme frem til noget. I overtiden blev hjemmeholdet reduceret til 10 mand, men Barca havde ikke tid til at få en fordel af det. I allersidste sekund kom der lidt drama på San Mamés, da Semedo faldt i feltet og dommeren ventede på hvad VAR-dommeren sagde, men i stedet for et straffespark til Barca fløjtede han kampen af.

Det sluttede dermed 0-0 efter en skuffende indsats af Barca, hvor de slet ikke kunne få offensiven til at fungere.