FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Piqué, Lenglet, Semedo, De Jong, Sergi Roberto (Perez 76'), Aleñá (Rakitic 46'), Dembélé, Griezmann, Suárez (Rafinha 37')

Bænk: Peña, Junior, Umtiti, Rafinha, Rakitic, Busquets, Carles Pérez

Mål: 1-0 Aduriz (88')

Fredag aften tog Barca hul på den spanske liga i udekampen mod Athletic Bilbao og det var med både De Jong og Griezmann i startopstillingen. Det samme var Aleña og Sergi Roberto noget overraskende på bekostning af Busquets og Rakitic.

Og det begyndte ikke godt for Barca, som hurtig led under det massive pres, som hjemmeholdet udsatte catalanerne for. Efter både 8 og 15 minutter forsøgte Williams sig, men Ter Stegen viste sin klasse. Barca havde svært ved at bygge spillet op og formåede ikke at skabe nogle oplagte chancer. Man skulle helt hen til det 32. minut, før Bilbao forærede Barca den første store chance. Suárez blev i baskernes felt på grund af smerter og det så en Bilbao-spiller ikke, som spillede uruguayaneren helt fri igennem mod mål. Suárez bankede dog bolden på stolpen og måtte kort efter udgå med en muskelskade i læggen. Rafinha kom på banen i stedet for angriberen.

Efter 36 minutter var Raul Garcia tæt på at bringe Bilbao foran, men heldigvis missede han sin afslutning. Fire minutter senere var det så Barca, som var centimeter fra en føring, da Rafinha på flot vis trak ind i feltet og sendte bolden på overliggeren. Det blev første halvlegs sidste chance og stillingen forblev altså 0-0.

I pausen valgte Valverde at sende Rakitic på banen i stedet for Aleñá, og det så ud til at hjælpe. Catalanerne kom bedre ud til anden halvleg og led ikke i samme grad under baskernes pres. Efter 52 minutter var Rafinha tæt på, men Bilbao-keeperen sendte bolden til hjørnespark. På trods af at være mere i kontrol kneb det dog fortsat med at skabe chancer og man skulle hen til det 69. minut, før Rakitic var tæt på med et skud inde i feltet, som dog gik over mål.

I de sidste 20 minutter af kampen trak Athletic Bilbao sig tilbage på banen, forsvarede sig og satsede alt på kontraangreb. Barca spillede bolden rundt og forsøgte at finde huller i hjemmmeholdets forsvar. Efter 76 minutter kom angrebstalentet Carles Perez på banen i stedet for Sergi Roberto. Efter 79 minutter var en velspillende Rafinha igen tæt på, da han driblede sig igennem i feltet, men fik sin afslutning rettet af til hjørnespark. Flot indhop af Rafinha.

Efter 84 minutter var Griezmann tæt på, da han i en god position steg til vejrs, men headede bolden forbi mål. I stedet var det Bilbao, som to minutter før tid afgjorde kampen, da Aduriz på akrobatisk vis bankede bolden i mål til slutstillingen 1-0. Skuffende resultat for Barca, som på trods af et par store chancer ikke spillede nogen god kamp og derfor tog hul på ligaen med et nederlag.