fbpx

Umtiti har en forfærdelig skadeshistorik hos Barca

Simon Arun Vrábel - 06.08.22

© Getty Images

Samuel Umtiti kom til Camp Nou med fremtiden foran sig men hans knæskade gjorde at afslutningen på hans ophold er alt andet end lykkeligt. I hele 77% af kampene siden 2018 har forsvarsspilleren nemlig været skadet.

Historien om Samuel Umtiti ser ud til at ende med at blive en særdeles sørgelig en af slagsen for både franskmanden og Barca. Samtidig er det blevet en enorm dyr historie for catalanerne for til trods for, at Umtiti ikke har været til rådighed i kampene så har han forsat hævet sin høje løn hver eneste måned.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Samuel Umtiti ankom fra franske Lyon i 2016 og selvom overgangssummen kun lød på beskedne 25 millioner euro, så var lønsedlen stor. Umtiti var nemlig blevet udset til at være Piqués nye forsvarskollega i det centrale forsvars venstre side, da Javier Mascherano havde nået slutningen af sin Barca-karriere. Den dengang 22-årige forsvarsspiller imponerede da også stort i sine første to sæsoner i klubben hvor han fik masser af spilletid og specielt hans fysik og hurtighed lagde man mærke til på Camp Nou.

I 2018 kort før VM i Rusland skulle finde sted, fik Umtiti en knæskade som klubbens læger forsikrede Umtiti om, krævede hvile hvis han skulle komme sig fuldt ud. Med VM rundt om hjørnet og udsigt til spilletid tog Umtiti dog ikke længernes ord og spillede i stedet med store smerter igennem hele VM som Frankrig endte med at vinde. Tilbage stod Umtiti som verdensmester, men med en mere alvorlig knæskade som nu krævede en operation.

Umtiti nægtede dog midlertidig at gennemgå en operation da han som teenager havde haft en dårlig oplevelse på et operationsbord og den beslutning har forfulgt franskmanden lige siden. Fra år 2018, efter at Umtiti vendte retur fra VM i Rusland, har den venstrebenet forsvarsspiller nemlig misset hele 77% af Barcas kampe.

Tallene som avisen Sport bringer giver således følgende kedelige overblik over Umtitis kampe:

2018/2019: 15 kampe ud af 60 mulige
2019/2020: 18 kampe ud af 51 mulige
2020/2021: 16 kampe ud af 54 mulige
2021/2022: 1 kamp ud af 53 mulige

Konsekvensen er da også blevet at Umtitis ophold på Camp Nou nu kommer til en ende og de få klubber som har udvist interesse for franskmanden har angiveligt alle kun tilbudt en kontrakt baseret på antal spillede minutter således at de ikke brænderne fingrene på samme måde som catalanerne gjorde da de købte franskmanden.

Det skal lige nævnes, at det ikke er skader der har forhindret Umtiti i at spille mange af de missede kampe. Han har i lange perioder været helt ude af holdet til trods for at være meldt spilleklar, men formen har ikke været god nok.

.:FORSIDE:.