Referat: Real Betis – FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 07.02.21

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Araujo (De Jong 10’), Lenglet, Alba, Busquets (Umtiti 78’), Pjanic (Trincao 57'), Puig (Messi 57’), Griezmann, Braithwaite (Pedri 46’), Dembélé

Bænk: Neto, Umtiti, Dest, Junior, De Jong, Pedri, Matheus, Trincao, Messi, Tenas

Mål: 1-0 Borja Iglesias (38’), 1-1 Messi (59’), 1-2 Ruiz, selvmål (68’), 2-2 Ruz (75’), 2-3 Trincao (87’)

Barca skulle bruge alle tre point mod Betis for at generobre 2. pladsen i ligaen, men alligevel overraskende Ronald Koeman stort ved at spare spillere som Messi, De Jong og Pedri fra start. Det gav en uvant startopstilling, hvor der var blevet plads til Braithwaite.

Betis lagde bedst ud, men det var jævnbyrdigt i de første minutter, hvor ingen af holdene tog risici. I det 8. minut var der skidt ny for Barca, da Araujo måtte forlade banen med hvad der lignede en ankelskade. Noget overraskende var det De Jong der kom på banen og overtog pladsen i det centrale forsvar. Der blev ikke spillet i noget højt tempo og Barca havde tydeligvis svært ved at få spillet til at hænge sammen. Heldigvis for catalanerne, var det samme tilfældet for hjemmeholdet.

Dembélé var den eneste på Barcas hold der lykkedes med at skabe noget, mens Pjanic og Puig nærmest skiftedes til at smide bolden væk. Kampen kom ind i en periode med en del spilstop og det var i øvrigt noget rodet hvad der foregik. Ingen af holdene evnede at komme til farlige afslutninger og problemerne med at få spillet til at flyde fortsatte for Barca. Da uret nærmede sig en halv time, lykkedes det endelig for Barca at skabe noget. Efter et kort hjørnespark sendte Alba bolden ind i feltet, hvor Lenglet lå helt fri tæt foran mål, men på utroligste vis fik han headet bolden fordi. Kæmpe afbrænder af franskmanden.

Begge mandskaber fortsatte med at skabe halve chancer der ikke blev afsluttet på, men efter 38 minutter fik Betis sat en omstilling op, hvor de fangede Barca højt på banen. Emerson løb i dybden og sendte bolden ind foran mål, hvor Borja Iglesias skubbede den i nettet til 1-0. Barca evnede ikke at svare igen inden pausen, for de kom ikke frem til noget inden at dommeren fløjtede til pause efter en kedelig og chancefattig halvleg, hvor Barca havde skuffet stort.

Koeman sendte Pedri i aktion fra anden halvlegs start og det gik ud over Braithwaite, der ikke var lykkedes med meget de første 45 minutter. Der var mere fart i Barcas spil og i det 49. minut var det tæt på en udligning, da Dembélé lagde tilbage til Mingueza der fyrede af, men keeperen hev en flot redning frem. Få minutter senere var det farligt i den anden ende af banen, da De Jong snork sov i forsvaret, så Borja Iglesias kom helt fri, men Ter Stegen fik flot afværget. Vigtig aktion af tyskeren. Lige efter var det tid til at Messi skulle ind og han afløste Puig. Samtidig kom Trincao ind i stedet for Pjanic.

Blot to minutter efter viste Messi sin betydning for Barca, da han modtog et godt oplæg fra Dembélé. Bolden blev sendt ind via indersiden af stolpen og så var der udlignet til 1-1. Der var langt mere fart i Barcas spil og Betis blev presset tilbage foran eget felt. Det var tæt på at give resultat i det 66. minut, hvor en veloplagt Dembélé sendte et skud over mål. To minutter senere kom belønningen for den gode start på anden halvleg, da Messi sendte Alba mod baglinjen. Han spillede bolden ind foran mål hvor Griezmann ramte bolden skidt, men den ramte i stedet Betis’ Ruiz og gik i mål til 1-2. Barca havde vendt kampen og syntes i kontrol, men et kvarter før tid begik Busquets et dumt frispark udenfor feltet. Her blev bolden lagt ind i feltet, hvor Ruiz kom højest og pandede den i nettet til en 2-2 udligning. Lige efter blev Busquets afløst af Umtiti og det sendte De Jong op på midtbanen.

Målet gav Betis nye kræfter og de lykkedes med at sætte sig på spillet, mens Barca pludselig ikke kunne få det til at fungere. Det gav hjemmeholdet en stor mulighed i det 83. minut, hvor Ter Stegen endnu en gang viste sin klasse. Det begyndte at trække op til en pointdeling, men Trincao ville det anderledes. I det 87. minut stjal han bolden på kanten af feltet og sendte et brag af et skud af sted, hvor bolden tog undersiden af overliggeren og gik i mål. Det var hans første scoring siden skiftet til Barca.

Barca holdt hovedet koldt i dommerens tillægstid og det lykkedes ikke for Betis at komme i nærheden af endnu en udligning. Dermed fik Barca sejren efter endnu en kamp med masser af modgang og spænding, men hvor de igen viste god moral og hentede de tre vigtige point.