Ilaix Moriba - det næste stortalent fra La Masia

FCBARCELONA.DK - 09.01.21

© Getty Images

Da Ronald Koeman fredag aften udtog truppen til aftenens kamp mod Granada, var der et navn på listen som er ubekendt for mange. Det er den 17-årige Ilaix Moriba, som der er store forhåbninger til.

Ilaix kom til La Masia som 7-årig og har taget turen op gennem rækkerne og trods sine kun 17 år, er han i dag en vigtig del af klubbens B-hold. Her har han vist så gode takter, at han flere gange denne sæson er blevet inviteret til at træne med førsteholdet.

I går kom så den foreløbige kulmination på hans karriere i Barca, da han for første gang nogensinde blev udtaget for førsteholdet - en tidlig fødselsdagsgave, for om få dage fylder Ilaix 18 år.

Ilaix er en teknisk dygtig og arbejdsom midtbanespiller, som mange sammenligner med Paul Pogba, Han er født i Guinea, men har også spansk pas og har allerede spillet sine første ungdomslandskampe for Spanien.

Med sine næsten 18 år er Ilaix jævnaldrende med to andre stortalenter hos Barca, Ansu Fati og Pedri, og måske de tre kommer til at udgøre stammen på fremtidens Barca-mandskab. I hvert vurderer man i La Masia, at de alle tre har potentialet.

Om der så venter debut i aftenens kamp mod Granada må tiden vise, men Koeman har mange gange vist, at han er klar til at give de unge chancen.

.:FORSIDE:.