fbpx

Barca havde højest omsætning af alle i 2018/19

Magnus Wind - 17.01.20

Midt i fyringen af Valverde og ansættelsen af Setién, så er det blevet offentliggjort, at Barca havde den højeste omsætning blandt verdens fodboldklubber i 2018/19 sæsonen. Catalanerne overtager førstepladsen fra Real Madrid. 

I de seneste dage har de fleste nyheder i og omkring Barca handlet om fyringen af Ernesto Valverde samt ansættelsen af Quique Setién. Midt i postyret, så er det blevet offentliggjort, at catalanerne omsatte for mest blandt verdens fodboldklubber i sidste sæson. Det er verdens største revisions- og konsulentfirma Deloitte, som i deres seneste Money League publikation, har Barca på førstepladsen for første gang. 

Omsætningen lyder på hele 6,3 milliarder kroner, hvilket er det højeste nogensinde. I 2018 sad Real Madrid på tronen, men Barca har altså formået at overhale deres evige ærkerivaler, der lander på 5,7 mia. Tredjepladsen på listen bliver indtaget af engelske Manchester United. 

Indtægterne kommer blandt andet fra sponsoraftaler, tv-rettigheder, transfer- og billetindtægter samt præmiepenge fra forskellige turneringer.

.:FORSIDE:.