Trænere

FCBARCELONA.DK - 10.02.14

Luis Enrique (født 1970)

Efter en skuffende sæson med Tata Martino ved roret, valgte argentineren at forlade klubben efter bare en enkelt sæson. Hans afløser blev Luis Enrique, der som spiller repræsenterede klubben gennem otte sæsoner, hvor han blev betragtet som et ikon af tilhængerne. Han bar anførerbindet gennem flere sæsoner og var dybt respekteret for hans fightervilje og fremadrettede spil. Det blev til 333 kampe i Barca-trøjen og 115 scoringer.

Hans trænerkarriere blev indledt med tre succefulde sæsoner for Barca B, hvorefter turen gik videre til Roma og derefter til Celta.

Der er således tale om en træner med et indgående kendskab til FC Barcelona, både som spiller og træner. Dermed fortsætter Barca med at satse på egne folk, som det var tilfældet med Guardiola og Vilanova.

Luis Enrique har sammensat et trænerteam bestående af personer som han kender godt og har 100% tillid til. Her er en kort præsentation holdets trænerstab:

Juan Carls Unzué – assistenttræner
Tidligere Barca-målmand fra slutningen af 80’erne, hvor det blev til 36 kampe for førsteholdet. Fra 2003 til 2010 var han målmandstræner for førsteholdet, så han har et indgående kendskab til klubben. I sidste sæson var han assistent for Luis Enrique i Celta.

Robert Moreno – assistenttræner
Moreno har loyalt fulgt Luis Enrique i hans trænerkarriere. De to har arbejdet sammen i Barca B, Roma og senest i Celta.

Joan Barbará – teknisk træner
Var assistenttræner for Barca B i sidste sæson og var en del af trænerteamet gennem tre år, da Luis Enrique stod i spidsen for Barca’s næstbedste mandskab.

Rafal Pol – fysisk træner
Pol var med Luis Enrique både i Roma og Celta. De to har således arbejdet sammen gennem to sæsoner.

José Ramón de la Fuente – målmandstræner
Har haft en enkelt sæson som målmand for Barca B og har siden 2012 været målmandstræner for førsteholdet, da Tito Vilanova var træner. Han er således den eneste fra den tidligere trænerstab der fortsætter.

Joaquin Valdés – psykolog
Valdés har også samarbejdet med Luis Enrique i hans trænerkarriere i Barca B, Roma og Celta. Joaquin Valdés er i øvrigt ikke i familie med Barca’s tidligere målmand.

.:FORSIDE:.