7 - Arda Turan

FCBARCELONA.DK - 08.09.15

pturan

Fulde navn: Arda Turan
Født: 30.01.1987
Nationalitet: Tyrkisk
Foretrukken plads: Offensiv midtbane
Højde: 178 cm
Vægt: 76 kg
Debut for Barca:

Arda Turan blev hentet til Barcelona i sommeren 2015, på trods af transferforbuddet, der altså forhindrer Arda i at deltage i Barcelona-kampe indtil januar 2016. Efter 4 sæsoner i Atlético Madrid, hvor han etablerede sig som en fantastisk stærk offensiv spiller, med en imponerende arbejdsstyrke, valgte Luis Enrique og Co. altså at hente tyrkeren til Barcelona.

Turan er født i Fatih-distriktet af Istanbul og allerede som 13-årig blev han tilknyttet storklubben Galatasaray. Her brugte han 5 sæsoner på at kæmpe sig op igennem den tyrkiske storklubs ungdomsrækker, inden han i januar 2005 fik sin debut på Galatasarays bedste hold, da han blev skiftet ind i en pokalkamp. Sæsonen efter – i 2005-2006 sæsonen – blev Turan dog sendt på et lejeophold hos Manisaspor, hvor det blev til 15 kampe og 2 scoringer.

Først derefter kom det endelige gennembrud hos Galatasaray. Han etablerede sig hurtigt som en af de største offensive profiler i Istanbul. På trods af stor personlig succes, der også resulterede i en fast plads på det tyrkiske landshold, lod de helt store resultater sig dog udeblive og på trods af næsten at spille 200 kampe for Galatasaray, nåede Arda kun at vinde ligaen en enkelt gang i Tyrkiet.

Herefter drog Arda til Spanien og tilsluttede sig Atlético Madrid, hvor han også straks gik ind på holdet og blev en stor profil. Allerede i sin første sæson blev det til et stort trofæ, da han og Atlético – i Diego Simeones første sæson – vandt Europa League. Herefter blev resultaterne bedre og bedre for Turan og Atlético. Det hele kulminerede skægt nok på Camp Nou, hvor Atlético – med Arda på banen –  sikrede sig det spanske mesterskab i 2014.

Atlético – med Arda på banen – sikrede sig det spanske mesterskab i 2014. Arda forventes at kunne bidrage med store tekniske evner, hvor især de tætte driblinger og blikket for spillet er store styrker, men tyrkeren er også særdeles kendt for sit utrættelige og hårde arbejde, der utvivlsomt er et kendetegn som Luis Enrique sætter stor pris på.

.:FORSIDE:.