24 - Jérémy Mathieu

FCBARCELONA.DK - 26.09.14

Fulde navn: Jérémy Mathieu

Født: 23.10.1983

Nationalitet: Fransk

Foretrukken plads: Forsvarsspiller

Højde: 189 cm

Vægt: 84 kg

Debut for Barca:

Mathieu var blandt de mange spillere der i sommeren 2014 ankom til Barcelona. Inden havde han tilbragt 6 sæsoner hos Valencia og etableret sig som en nøglespiller. Karrieren startede i hjemlandet Frankrig, hvor Mathieu spillede hos Sochaux. Her bragede han igennem i 2002-2003 sæsonen, hvor han fik sin debut og hurtigt etablerede sig som en vigtig spiller i startopstillingen.

Efter tre år med stor succes på Sochauxs førstehold, søgte Mathieu dog nye græsgange i Toulouse. Også her etablerede han sig hurtigt som en vigtig spiller. Mathieu fik dog et par sæsoner ødelagt af skader. Således optrådte han kun 23 gange i løbet af 2006-2007 og 2007-2008 sæsonen. I sin sidste sæson hos Toulouse var han dog på ny en vigtig mand, og det landede Mathieu en aftale med Valencia.

Her var Mathieu primært tiltænkt en rolle på venstrebacken, hvor han kæmpede med holdkammeraten Jordi Alba om spilletid. Mathieu begyndte dog mere og mere at optræde i midterforsvaret og i 2013-2014 sæsonen endte han med at være den foretrukne centerback hos Valencia.

Succesen hos Valencia har også kastet 3 landsholdskampe af sig. Debuten kom i november 2011 i en venskabskamp mod USA. Mathieu er kendt for sin fantastiske fysik og gode størrelse, men har, qua sin fortid som venstreback, også en ganske glimrende teknik og et godt drive med bolden. Fysikken er dog umiddelbart det der for alvor adskiller Mathieu fra Barcelonas andre centerbacks.

.:FORSIDE:.