14 - Javier Mascherano

FCBARCELONA.DK - 29.08.09

Fulde navn: Javier Alejandro Mascherano
Født: 08.06.1984
Nationalitet: Argentinsk
Foretrukken plads: Forsvarsspiller eller defensiv midtbanespiller
Højde: 174 cm
Vægt: 74 kg
Debut for Barca: August 2010

Mascherano startede sin fodboldkarriere hos den argentinske traditionsklub River Plate, hvor han hurtigt slog igennem og blev en vigtig mand på midtbanen. Han imponerede så meget at han blev sat i forbindele med adskillige europæiske storklubber, men i sidste ende valgte River Plate at sælge ham til brasilianske Corinthians. Her nåede han ikke mange kampe, grundet en skade i foden, men blev alligevel sendt videre til Europa. Her endte han, noget overraskende, i West Ham selvom der var stor interesse fra langt større klubber. Mascherano nåede dog også kun at få et halvt år i West Ham, inden han røg videre til Liverpool.

I Liverpool kom det helt store gennembrud for Mascherano. Han blev kendt som en af Premier Leagues hårde hunde, der tog affaldet hos et Liverpool hold der nåede Champions League finalen i 2007, efter at have slået Barcelona ud tidligere i turneringen.

I sommeren 2010 købte Barcelona Mascherano fri af sin kontrakt i Liverpool. Oprindeligt var Mascherano tiltænkt en rolle som backup for Busquets på den defensive midtbane, men grundet skader endte Mascherano med at spille mange kampe i midterforsvaret, og det blev gradvist den plads man oftest benyttede Mascherano på.

Udover at være en hård hund på banen, er Mascherano dog også en fremragende pasningsspiller, der især er kendt for sine gode diagonalbolde og lange sideskift.

.:FORSIDE:.