12 - Rafinha

FCBARCELONA.DK - 29.08.09

Fulde navn: Rafael Alcântara do Nascimento
Født: 12.03.1993
Nationalitet: Brasiliansk
Foretrukken plads: Offensiv midtbanespiller
Højde: 177 cm
Vægt: 67 kg
Debut for Barca: November 2011

Rafinha kommer fra en fodboldgal familie. Hans far, Mazinho, var en stor brasiliansk spiller, der i 1994 var med til at vinde VM guld, mens storebror Thiago tidligere var at finde i Barcelona, men nu spiller i Bayern München. I 2006, som 13-årig, sluttede Rafinha sig til Barcelona og kæmpede sig op igennem ungdomsrækkerne. Her blev han, som 18-19 årig, en stor succes på B-holdet.

Efter de gode år på B-holdet havde Rafinha dog brug for at få noget mere hår på brystet, end han tog springet op til det bedste hold i Barcelona. Derfor blev han lejet ud til Celta Vigo, hvor han i sæsonen 2013-2014 spillede under Barcelonas nuværende træner, Luis Enrique. Rafinha imponerede Luis Enrique så meget, at der ikke var megen tvivl om at Rafinha ville blive en del af førsteholdet i Barcelona, da Luis Enrique blev præsenteret som ny cheftræner.

Ligesom sin storebror Thiago, karakteriseres Rafinha som en udfordrende og ekstremt teknisk velfunderet spiller, der med sin blændende teknik kan behandle bolden på måder som få andre kan.

.:FORSIDE:.