UEFA dummer sig igen omkring Figos fortid i Barca

FCBARCELONA.DK - 19.05.17

UEFA er tilsyneladende stadig ikke helt klar over hvilke følelser man har i Barcelona for Luis Figo, der i år 2000 chokerede med et skifte til Real Madrid. Organisationen har endnu en gang fornærmet de catalanske fans.

Luis Figos skifte fra Barca til Madrid glemmes aldrig i den catalanske klub. Portugiseren var et ikon i Barcelona, hvor han bar anførerbindet og alligevel lod han sig lokke til Real Madrid på grund af penge. Det skifte er han aldrig blevet tilgivet af Barcas fans, der betragter ham som en forræder der kun tænkte på penge fremfor klubben.

Derfor chokerer det mange, at UEFA har sat et billede på sin Twitter-profil, med tegninger af en række nuværende og tidligere spillere. Her har man valgt at tegne Figo med en Barca-trøje. Det betragtes som en kæmpe fejl af fodboldorganisationen.

Det er ikke første gang at UEFA dummer sig omkring Figos fortid i Barca. I 2015, som optakt til Champions League finalen mellem Barcelona og Juventus, arrangerede man en veterankamp med inviterede stjerner fra de to klubber. Her annoncerede man stolt, at Figo skulle spille i Barcas trøje, noget som hurtigt blev lavet om da Barca meddelte, at det nok ikke var nogen god idé.

Selvom der er gået 17 år siden Figos forræderi, er det på ingen måde glemt. Det skyldes den måde han gjorde det på og den status som portugiseren havde i klubben. Den dag i dag vil han have svært ved at gå på gaden i Barcelona uden at der bliver råbt efter ham.

UEFA’s nyeste bommert gør dem ikke just mere populære på Camp Nou. Deres forbud mod det catalanske Senyera-flag til hjemmekampene har medført, at der bues og piftes kraftigt når Champions League hymnen spilles. 

.:FORSIDE:.