Stor forvirring om Neymars karantæne

FCBARCELONA.DK - 21.04.17

Med to dage til El Clásico er et juridisk tovtrækkeri om Neymars karantæne i fuld gang. Barca har med vilje ventet med at indbringe sagen for sportsdomstolen TAD og det kan betyde, at Neymar er med på søndag.

Efter at Barca i går fik afvist deres protest over Neymars karantæne på tre kampe, var det ventet at de straks ville indbringe sagen for den spanske sportsdomstol TAD, der holdt møde i formiddags.

Efter mødet kunne TAD overraskende melde ud, at der ikke var kommet nogle anmodninger fra Barca i denne sag og at sportsdomstolen derfor ikke havde forholdt sig til karantænen. Forvirringen var total, for havde Barca glemt at sende sagen frem?

Det skulle dog hurtigt vise sig, at Barca bevidst ventede til, at TAD’s møde var slut. I henhold til reglerne har en klub 15 dages frist til at bringe en sag for TAD og den frist udløber først i morgen lørdag. Barca har senere bekræftet, at sagen nu er hos TAD og at tidsfristen derfor er overholdt.

Dermed har TAD kun to alternativer. Enten skal de mødes til et ekstraordinært møde i weekenden, eller også bliver Neymars karantæne automatisk sat i bero, indtil at TAD mødes igen, hvilket sker om en uge.

TAD har allerede meldt ud, at der ikke er planer om et ekstraordinært møde og dermed er der banet vej for, at Neymar kan være med mod Real Madrid.

Noget tyder derfor på, at Neymar kan spille El Clásico, men det sidste ord er næppe sagt i denne sag. Spørgsmålet er, om TAD vil stoppe polemikken og alligevel holde møde lørdag eller søndag for at træffe en beslutning. Gør de ikke det, spiller Neymar søndag aften. 

.:FORSIDE:.