Puyol: "Messi fortsætter med at forbedre sig"

Jakob Funch - 18.05.17

I et interview, der fandt sted i Indien i forbindelse med sin vigtige rolle under U17 VM, blev Carles Puyol bedt om at sammenligne Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Den tidligere Barca-kaptajn roste desuden Piqué og Mascherano i det catalanske midterforsvar.

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er i en årrække blev sat op mod hinanden af hele fodboldverdenen, når der skulle peges på, hvem der er verdens bedste fodboldspiller. Den tidligere Barcelona-anfører, Carles Puyol blev bedt om at give sit syn på de to verdensstjerner, der har været de centrale emner i den glohede debat. 

"Cristiano er en af de store spillere i historien, men Messi er den største af dem alle. Jeg spillede med ham, og han gav mig en masse glæder. Deres interne rivalisering er meget intens, og det hjælper dem med at forbedre sig endnu mere" vurderede Puyol, der som bekendt nåede at spille sammen med Lionel Messi i adskillige sæsoner.

Herefter forsatte den tidligere forsvarsgeneral med at analysere Messi, og han lagde ikke skjul på, at han gerne ser Messi få succes med Argentina, hvor Barca-stjernen tidligere er blevet udsat for en del kritik.

"Jeg håber, at Messi en dag vinder noget med Argentina og ikke kun med Barca, for så har han vundet alt med alle. Messi fortsætter med at forbedre sig. Han har været meget stabil i 10 år, og han bliver hele tiden bedre på grund af hans dedikation og passion for fodbolden" roste han sin tidligere holdkammerat. 

Puyol havde en gloværdig karriere både for det spanske landshold og Barcelona, hvor han blandt andet kan prale af at vundet både EM, VM og Champions League. "Puyi" som han bliver kaldt blandt venner, er dog ikke i tvivl om, hvilken titel, der betyder mest for ham. 

"Champions League-finalen tilbage i 2006 har en særlig plads i mit hjerte, da det var den eneste min far nåede at se. Det var også min første helt store triumf med Barca" kom det fra Barca-legenden.

Til sidst blev Puyol spurgt om, hvem han synes der er verdens bedste centrale forsvarsspiller. Her vendte den 39-årige catalaner straks blikket mod sine to tidligere holdkammerater, Gerard Piqué og Javier Mascherano. "Lige nu synes jeg, at Piqué verdens bedste. Det er en meget svær position at spille i Barca. Jeg vil også fremhæve Mascherano" udtalte han.

Carles Puyol debuterede for Barcelonas førstehold i 1999. I 2014 lagde han støvlerne på hylden. I løbet af de 15 år blev det til 663 optrædener for catalanerne. 

.:FORSIDE:.