Piqué: "Vi har længe vidst, at Neymar ville væk"

FCBARCELONA.DK - 12.08.17

Lørdag aften holdt Gerard Piqué pressemøde med henblik på søndagens El Clásico, men det kom hovedsagligt til at handle om Neymar. Catalaneren slog fast, at han længe har vidst, at Neymar havde besluttet sig for at skifte til PSG.

"Jeg føler mig ikke svigtet eller snydt af Neymar. Allerede ved Messis bryllup (30. juni) vidste vi, at Neymar havde besluttet sig for at skifte til PSG. Da vi mødte ind til træning sagde Neymar også, at han ville forlade Barca. Da jeg lagde beskeden op med "han bliver", var det et sidste forsøg på at overtale ham til at blive. Allerede her vidste jeg dog kun med 100% sikkerhed, at han ville forlade os. Han blev sur på mig over, at jeg lagde billedet og beskeden op".

"Han har helt sikkert sine grunde til at skifte til PSG. Det kan være pengene eller det kan være for at blive verdens bedste i en anden klub. Det er dog ikke retfærdigt at dømme ham eller kritisere ham. Det er en modig beslutning. Faktum er, at de fleste i verden ville skifte job for en bedre løn. Alle jer jorunalister ville skifte til konkurrenten, hvis i fik tilbudt en bedre løn, så hvorfor må Neymar ikke?"

"Min mening er, at folk i denne tid har et behov for at kritisere og være negative - især på de sociale medier. Vi har set, hvordan man har angrebet Neymar, hans far og endda hans venner. Jeg forstår det ikke. Hvis Neymars far har forhandlet en bonus på plads, så er det fordi, at situationen på daværende tidspunkt tillod det og fordi klubben accepterede det. Det er der intet galt i. Hvis Neymar har skiftet klub for pengenes skyld, så er han i sin fulde ret til at gøre det".

"Selvom Neymar for længe siden havde taget beslutningen om at forlade Barca, så gav han alt hvad han havde indtil det sidste minut i vores trøje. Selv i træningskampene kæmpede han for os selvom han vidste, at han snart ville skifte til PSG. Jeg vil huske Neymar som en fnatastisk spiller, som gjorde meget for Barca".

"Angående kampen i morgen, så glæder vi os som altid. Det er en Clásico og denne gang en officiel kamp, så giver noget ekstra. Samtidig er det foran vores egne tilhængere, som vi gerne vil give en god oplevelse. Den spanske Supercup bliver ikke afgjort i morgen, men først på onsdag. Det er dog vigtigt at få et godt udgangspunkt".

"Ja, vi har mistet Neymar, men vi har stadig et fantastisk hold med de spillere vi har. Med det hold vi har nu kan vi vinde alle turneringerne. Hvis vi så får nogle nye spillere til at forstærke os vil det bare være en ekstra bonus. Jeg er ret sikker på, at ledelsen arbejder hårdt på at hente nogle stærke spillere, men jeg er tilfreds med hvad vi har".

.:FORSIDE:.