Optakt: FC Barcelona - Juventus

Rune Stentoft - 12.09.17

Førerholdene i La Liga og Serie A mødes i et klassisk Champions League opgør i aften. Her åbner Camp Nou dørene op for Barca mod Juventus, og her håber catalanerne at drage fordel af deres hjemmebane.

Leo Messi er under Ernesto Valverde blevet flyttet mere ind centralt i angrebet ligesom i Guardiola-perioden. Det har båret frugt, da argentineren scorede sit 38. hattrick i 5-0 sejren over Espanyol. Messi bliver nødt til at være på sit bedste igen mod et stærkt Juventus-mandskab, som gjorde en ende på Barcas CL-drømme i sidste sæson. Italienerne tabte finalen sidste sæson i Cardiff, men de har fået en god start på denne sæson, hvor de er ubesejrede. Den stime håber de at fortsætte i aften.

Holdnyt
Sergi Roberto er tilbage på holdet efter han missede kampen mod Espanyol. Han ledsages af Denis Suárez, mens Paco Alcácer må sidde over grundet maveproblemer. Arda Turan og Rafinha er stadig ved at komme sig over deres respektive skader, mens Vermaelen, Digne og Alex Vidal er udeladt fra truppen af Valverde.

Truppen ser sådan ud: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitić, Sergio, Denis, A. Iniesta, Suárez, Messi, Dembélé, Mascherano, Paulinho, Deulofeu, Jordi Alba, Sergi Roberto, André Gomes og Umtiti.

Massimiliano Allegri har udtaget 19 spillere til rejsen til Catalonien. Den italienske trup inkluderer ikke forsvarsklippen, Giorgio Chiellini, eller Mario Mandzukić, der ellers begge trænede normalt med mandag, men ikke blev meldt klar. Sami Khedira, Claudio Marchisio og Benedikt Höwedes er også skadede og de vil alle blive i Torino sammen med Juan Cuadrado, som har karantæne efter en udvisning i finalen i sidste sæson.

Trænernes synspunkter
Under mandagens pressekonference bemærkede Ernesto Valverde, at Juventus er en svær rival og er stærke i deres egen liga, samt at Barca skal fokusere på egne styrker. Dernæst så han frem til kampen. "Vi starter nu en turnering, som vi glæder os til. Vi er i god form" sagde træneren.

Spurgt om han vil ændre sin tilgang til kampen på grund Juves bemærkelsesværdige fravær af flere profiler var Valverde klar i mælet. "Nej. Absolut nej. Jeg mener, at Juventus har en god, stærk og dyb trup til at dække over de fraværende".

Massimiliano Allegri sagde, at skuffelsen over sidste sæsons finale ikke må påvirke italienerne i aften. "Tirsdagens kamp er den første i Champions League efter sidste års skuffelse, så vi skal starte med entusiasme og lyst" lød det fra ham på pressemødet i går.

Selvom Barca mistede Neymar, mener den italienske træner stadig, at Barca er kandidater. "De har mistet Neymar og erstattet ham med en ung mand som Dembélé, men i dag er de stadig, sammen med Real Madrid, et af de to stærkeste hold i verden. Juventus har ændret sig en del, men fortsætter med at arbejde godt" afsluttede Allegri.

Form
Begge mandskaber går ind til aftenens kamp ubesejrede og godt spillende. Lionel Messi og Paulo Dybala har begge scoret fem mål i tre ligakampe, mens Barcas forsvar er en anelse bedre, hvor de langt indtil videre ikke har lukket nogle mål ind, sammenlignet med de to mål Juve har lukket ind.

I angrebet har italienerne banket 10 mål ind i Serie A, et mere en catalanerne i La Liga. I weekenden var Barca lidt for gode til naboerne fra Espanyol, da de bankende dem med 5-0 på Camp Nou, mens Juve trillede bolden rundt til en nem 3-0 sejr hjemme over Chievo.

Historie
Den seneste historie mellem de to storklubber har været relativ lige. Tilbage i april i år vandt Juve 3-0 hjemme på Juventus Stadium i Torino, hvilket gav dem en klar fordel i returkampen på Camp Nou i kvartfinalerne i Champions League, som endte 0-0.

I modsætning til de to kampe, løftede Barca deres femte Champions League trofæ i Berlin i 2015 takket være mål fra Rakitic, Luis Suárez og Neymar i 3-1 sejren over netop Juventus. Morata scorede italienernes mål.

Det eneste andet Champions League møde kom i april 2003. Barca sikrede sig et godt 1-1 resultat i Torino med Javier Saviolas mål i det 78. minut. Desværre tabte de returkampen på Camp Nou med 1-2 i forlænget spilletid. I de ni kampe mellem holdene har begge vundet tre, mens tre af dem er endt uafgjort. Begge har scoret og lukket 10 mål ind.

Barca er ubesejrede i deres sidste 21 hjemmekampe på Camp Nou i turneringen, og har ikke tabt i elleve kampe mod italienske hold, hvoraf otte af dem er vundet, siden nederlaget til Juventus i 2003.

TV-dækning
Aftenens kamp sendes direkte på 3+. Hvis du ikke har adgang til denne kanal, kan du i stedet lytte til engelsk kommentering af kampen på 'Radio Barca', ligesom du kan følge direkte opdateringer fra kampen på fcbarcelona.dk's Facebook-side.

.:FORSIDE:.