fbpx
Annonce

Optakt: Espanyol - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 04.01.20

© Getty Images
// Espanyol

2020 bliver for Barcas vedkommende skudt i gang med en svær udekamp mod lokalrivalerne fra Espanyol. I disse lokalderbys er der mange følelser på spil. Læs her vores optakt til aftenens kamp.

Der er 29 points forskel på Espanyol og Barca i ligatabellen, hvor de to catalanske mandskaber ligger henholdsvis sidst og først. Det kunne vidne om en overkommelig opgave for Barca i aften, men sådan bliver det næppe.

Disse lokalopgør, der bærer navnet 'derbi barceloní', er nemlig altid omgærdet af en helt speciel stemning og rigtig mange følelser, ikke mindst når der spilles på Espanyols hjemmebane i Cornellá-El Prat. Her higer Espanyol-tilhængerne efter en sejr, for hovedparten af dem hader Barca langt mere end de hader Real Madrid.

På sit pressemøde i går var Ernesto Valverde udmærket klar over, at det bliver en speciel aften for ham og hans spillere. 'Det er et lokalderby og forskellen i ligatabellen har ingen betydning disse kampe, hvor man spiller meget med hjertet. Espanyol motiveres af, at det er en kamp med maskimal rivalisering' kom det fra ham.

Barca må undvære de skadede Ter Stegen, Arthur og Dembélé og det gav følgende trup: Neto, Iñaki Peñá, Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet, Alba, Junior, Busquets, Rakitic, De Jong, Sergi Roberto, Vidal, Messi, Suárez, Griezmann, Fati og Pérez.

Espanyol går ind til kampen uden sejr i deres seneste otte ligakampe. Det fik dem til at skifte træner lige inden nytår, så det nu er den tidligere Barca-spiller, Abelardo Fernández, der leder holdet.

Han tror på, at hans hold har en chance mod mægtige FC Barcelona. 'Det er min første modstander og vi går efter at vinde. Vi skal forsøge at gøre det svært for dem og jeg sikker på, at vi spiller en flot kamp. Gør vi det, er det ikke umuligt at besejre Barca' udtalte han på sit pressemøde i går.

Abelardo har udtaget følgende trup til kampen: Andrés Prieto, Pedrosa, Naldo, Lluís López, Wu Lei, Iturraspe, Sergi Darder, Calleri, Diego López, Melendo, David López, Javi López, Dídac, Bernardo, Marc Roca, Vargas, Campuzano og Víctor Gómez.

Når Barcas spillere løber på banen, har Real Madrid tidligere på lørdagen mødt Getafe på udebane og dermed ved Valverde og hans spillere, om der skal en sejr til at holde førstepladsen i ligaen.

Kampen spilles kl. 21.00 og vises på TV2's nye sportskanal TV2 Sport X, der har premiere i dag.

.:FORSIDE:.