Mascherano må indstille sig på en reserverolle

FCBARCELONA.DK - 14.09.17

Meget tyder på, at Mascherano får en langt mindre betydningsfuld rolle hos Barca end tidligere. Umtiti har overtaget pladsen ved siden af Piqué og det sender Mascherano ud på bænken.

Javier Mascherano har været indiskutabel i Barcas centrale forsvar gennem flere sæsoner, men sådan er det ikke længere. Ernesto Valverde har tydeligt mere tiltro til Samuel Umtiti, der er i gang med sin anden sæson i klubben og gør det rigtig godt i den bagerste kæde.

I de tre seneste kampe, mod Alavés, Espanyol og Juventus, har Mascherano set kampene fra bænken, mens Umtiti har fået fuld spilletid. Man skal således tilbage til den 20. august for at finde det seneste tilfælde hvor argentineren var på banen. Det var i ligadebuten mod Betis.

Mascherano har dog fortsat Valverdes tilllid, men rollen bliver mere som aflastning for Umtiti, end som nøglespiller. Franskmanden er tiltænkt de største og vigtigste kampe, mens Mascherano træder til når der er brug for en pause hos holdkammeraten.

Mascherano er efterhånden blevet 33 år og han har tidligere udtalt, at han forlader Barca den dag han føler, at han ikke længere kan levere på højeste niveau. Derfor kan denne sæsons reserverolle måske være et varsel om, at han er i gang med sin sidste sæson i blau-grana trøjen.

.:FORSIDE:.