Luis Enriques sidste Clásico

FCBARCELONA.DK - 21.04.17

Søndag aften oplever Luis Enrique sin sidste Clásico som Barca-træner, når hans hold skal forsøge at hente de tre point på Bernabéu og dermed holde liv i drømmen om at vinde det tredje mesterskab ud af tre mulige.

Med sin fortid som Real Madrid-spiller, vil det altid være specielt for Luis Enrique at besøge Santiago Bernabéu. Han skiftede til Barca i 1996 og har som blaugrana-spiller optrådt på Bernabéu otte gange i løbet af karrieren, syv i ligaen og en enkel kamp i Champions League. Her er resultatet to sejre, tre uafgjorte og tre nederlag.

Som Barca-træner er det tredje gang at Luis Enrique lægger vejen forbi ærkerivalernes hjemmebane. I hans første sæson i 2014/15 tabte holdet med 3-1, efter at Neymar ellers havde bragt Barca foran. Det nederlag forhindrede dog ikke Barca i at vinde ligaen, samt i øvrigt også Champions League og Copa del Rey – den såkaldte ’Triplete’.

I sidste sæson blev der budt på ren opvisning på Bernabéu, da Real Madrid reelt blev ydmyget på eget græs med en catalansk 0-4 sejr. Som bekendt vandt Barca også ligaen i sidste sæson.

Skal Luis Enrique gøre sig forhåbninger om at vinde sit tredje mesterskab i træk med Barca, har han brug for at slutte af på Bernabéu med en sejr i hans sidste besøg på banen. 

.:FORSIDE:.