fbpx
Annonce

Findes Griezmanns bedste position hos Barca?

Anders Lang Jensen - 21.11.19

© Getty Images
// Antoine Griezmann

Sommerens store tilgang i Barca var franske Antoine Griezmann, der blev hentet dyrt ind hos Atletico de Madrid. Formen har i denne sæson dog været svingende og spørgsmålet er, om han reelt passer til Barcas spil.

Hos Atletico de Madrid nød Griezmann stor succes som holdets store omdrejningspunkt, men tilværelsen i Barcas angreb har været anderledes. Rent taktisk spiller man på Camp Nou en 4-3-3, hvorimod Griezmann hos Atletico og Frankrig er vant til en 4-4-2.

Denne formationsændring er ikke helt uvæsentlig. Præstationerne, som Antoine Griezmann leverede for det franske landshold forleden, var en verden til forskel fra kampene i det catalanske. Og her er der ingen tvivl om, at franskmanden trives bedst i et tomandsangreb.

Griezmann har altid fungeret som den ene af to angribere, hvor der specielt for det franske landshold bliver lagt fokus på at sammensætte Barca-spilleren med en fysisk stærk angriber som Kylian Mbappé eller Olivier Giroud.

På Camp Nou ligger Griezmann på venstresiden i et tremandsangreb. Det har indtil videre vist sig ikke at frembringe franskmandens individuelle kvaliteter. Bedst trives han sammen med en anden central angriber tættere på mål, men denne taktiske position er ikke at finde i Barcas system.

Spørgsmålet er så, om Griezmann er i stand til at omstille sig.

.:FORSIDE:.