Er Luis Enrique ved at være kørt træt?

FCBARCELONA.DK - 17.02.17

Barcas problemer på banen og Luis Enriques raseriudbrud mod en tv-journalist i tirsdags, tolkes af flere som et tegn på, at Barca-træneren er ved at køre træt. Derfor er der mange der forventer, at han stopper til sommer.

I fodbold ændrer tingene sig meget hurtigt og ikke mindst i en klub som FC Barcelona, hvor tilhængere og presse følger passioneret med i alle detaljer på og udenfor banen. Derfor kan den aktuelle krisesnak og tvivlen om Luis Enriques fremtid hurtigt ændre sig til optimisme, hvis spil og resultater begynder at flaske sig.

Lige nu er det dog en presset træner som Barca har sig og kulminationen så man tirsdag aften, da Luis Enrique svinede en catalansk journalist til på direkte tv. Mange anser hans reaktion for overdreven og det tolkes som om, at presset er ved at blive for stort for Barca-træneren.

Den katastrofale indsats mod PSG var ikke en enlig svale. Blot en uge forinden var Barca tæt på at ryge ud af Copa del Rey, da de med noget held sikrede sig 1-1 mod Atlético de Madrid og dermed en plads i finalen.

Kendsgerningen er dog, at Luis Enrique ikke har fundet nøglen til, at få spillet til at fungere som man ellers kender det. Han er tilsyneladende løbet tør for ideer, eller mangler energien eller motivationen til at prøve noget nyt, der kan løse problemerne.

Det begynder meget at ligne det mønster man så i Pep Guardiolas sidste sæson, hvor han meldte klart ud, at han var udbrændt og havde brug for et sabbatår efter fire år i trænersædet. Nu sker der måske det samme for Luis Enrique efter hans tredje sæson.

Luis Enrique har dog ikke sit tilnavn ’Lucho’ (oversat: fighteren) for ingenting og han kaster næppe håndklædet i ringen. Han kender vilkårene og vil med garanti gøre alt for at få vendt situationen. Mange tvivler dog efterhånden på, om han har kræfterne til at gøre det. 

.:FORSIDE:.